Primetili smo novine koje dizajneri enterijera u Njujorku primenjuju: Znate li koje su?
Primetili smo novine koje dizajneri enterijera u Njujorku primenjuju: Znate li koje su?

Primetili smo novine koje dizajneri enterijera u Njujorku primenjuju: Znate li koje su?

Pre nego što nešto postane trend, dizajneri krenu to da implemetiraju u svoj rad. Dizajnerske kuće koje pratimo, najviše poreklom iz Njujorka počele su naglo u svojim dizajnerskim rešenjima da primenjuju jednu stvar. Reč je o MOODY JEWEL TONES pojavi, koja objašnjava korišćenje boja čiji tonovi podsećaju na tonove dragulja.

Ova pojava nije ništa što nismo ranije imali prilike da vidimo ranije, tačnije početkom dvadesetog veka isti trend uticao je na dizajnere enterijera da koriste zasićene boje. Najbolji primer koji bi mogao da potvrdi ovu činjenicu jesu državne ustanove i škole. Do danas, one su zadržale manire zasićenih boja u uređenju enterijera, u svojevrsnoj kombinaciji sa drvetom. Ovakav način uređenja doma i danas asocira na raskoš i ozbiljnost.

U ovom momentu, dizajneri iz New York-a odlučili su da zanemare trenutno aktuelan trend jarkih boja o kojem smo već pisali. Odabravši potpuno drugačiji pravac, njihovi novi projekti naišli su na veliko odobravanje ljubitelja dizajna enterijera.

Jarke boje su potpuno „izbledele“

Dizajneri su odlučili da kažu zbogom jarkim bojama i otvore se za nova iskustva. Iskreno, dok nismo videli sva ova rešenja, kao da nismo videli potencijal koji zapravo imaju zagasite boje. Moody jewel tones je definitivno jedno veliko osveženje, a mir koji osećamo povodom kombinacije ovih boja navodi nas da se potpuno priklonimo ovom trendu u pomolu. Ovaj model uređenja i kombinacije boja je sve u jednom: rustičan, vintage, brutalistički i to u svaršenoj simbiozi.

Minimalizam i maksimalizam pronašli su svoju sredinu

Mislili smo da je nemoguće, međutim događa se. Možda je došlo vreme da se vratimo prirodnim bojama, mat zlatnim elementima, jakim teksturama i punom drvetu. Ukoliko smatrate da je ove novine teško uvesti, razuverićemo vas. Ono od čega možete da počnete jesu boje zidova u nijansama kao sa primera, a možete se osloboditi i za igru tapetama. Ostatak nameštaja će odmah dobiti novi efekat, a dekoracija nikada nije bila problem.

Uskoro će svi želeti ulje na platnu

Šta može bolje da pruži vašem domu autentičnost od slike koju samo vi posedujete? Pojavom plakata i štampanih slika, ulje na platnu palo je u drugi plan. Međutim, nadamo se da će prisustvo ulja na platnu ponovo biti in. Izgleda da smo zaboravili koliko dobra slika može da oplemeni prostor, a načini za kombinaciju su mnogobrojni. Takođe, barokni ramovi za slike su nešto o čemu bi definitivno trebali da počnete da razmišljate.

Učitati još
Zatvori