Francuska modna kuća Saint Laurent otvorila je knjižaru u Parizu
Francuska modna kuća Saint Laurent otvorila je knjižaru u Parizu

Francuska modna kuća Saint Laurent
otvorila je knjižaru u Parizu

Saint Laurent, francuska modna kuća osnovana je 1961. godine na čelu sa Yves Saint Laurentom i njegovim partnerom Pierrom Bergéom. I od tada je sinonim za luksuz, inovaciju i ikonični francuski stil. Kroz godine, brend je evoluirao pod vođstvom različitih kreativnih direktora, ali je uvek zadržao svoju prepoznatljivu estetiku koja spaja klasičnu eleganciju sa modernim pristupom.

Osim mode, Saint Laurent je postavio oslonac u izdavaštvu, muzici i filmu. Nedavno je francuski luksuzni brend, na čelu sa kreativnim direktorom Anthonyem Vaccarellom osnovao sopstvenu filmsku produkciju. I na tome se nisu zaustavili. Proširili su svoj uticaj na svet kulture, otvaranjem knjižare pod nazivom Saint Laurent Babylone u Parizu. Estetična i unikatna, ova knjižara je mesto gde se umetnost, muzika, moda i kultura spajaju na jedinstven način, reflektujući duh brenda Saint Laurent.

Saint Laurent knjižara

Saint Laurent Babylone

Kreativni direktor Anthony Vaccarello je odlučio da nastavi da povezuje francusku modnu kuću sa svojim pariskim korenima. U decembru minule godine, otvorena je jedna od najvećih radnji francuskog brenda u najpoznatijoj pariskoj aveniji Šanzelize. Sada svedočimo još jednom zanimljivom arhitektonskom poduhvatu u istom gradu. Knjižara Saint Laurent Babylone se nalazi u ulici Rue de Grenelle. 

Saint Laurent knjižara

Na ovoj adresi ćete, osim knjiga, pronaći i niz muzičkih ploča, kao i časopisa koje je Vaccarello odabrao. Naslovi koji se posebno ističu su oni iz edicije Saint Laurent Rive Droite, kao i fotografije renomiranih umetnika poput Rose Finn-Kelcey i Juergena Tellera. Knjižara takođe nudi impresivan izbor ploča koje se više ne proizvode. Ističu se albumi kao što su Promise od Sade, Hounds of Love od Kate Bush i debitantski studijski album elektronskog benda Kraftwerk. Dostupne su knjige o umetnosti, od Juergena Tellera do Pabla Picassa, sve do knjiga koje je izdao sam Saint Laurent. Neke od knjiga su toliko retke da je za njihovo listanje potrebno koristiti bele rukavice.

Knjižara Saint Laurent
Knjižara Saint Laurent

Prostor je pažljivo uređen kako bi odražavao viziju kreativnog direktora Vaccarella. Elegantni mermerni stolovi kombinovani sa sirovim i neobrađenim stenovitim policama odišu estetikom brenda. Ovaj savršeno osmišljen kontrast stvara sofisticiranu atmosferu, čineći je prijatnom za posetioce.

Knjižara Saint Laurent

Saint Laurent Babylone se nalazi na adresi Rue de Grenelle i otvoren je za posetioce od srede do subote od 11 do 19h, i nedeljom od 12 do 19 časova. Ukoliko želite da pogledate estetiku Saint Laurenta iz drugačije perspektive, ovo mesto je pravi izbor za to.

Učitati još
Zatvori