Četiri beogradska bara u kojima se služi Aperol Spritz po originaloj recepturi
Četiri beogradska bara u kojima se služi Aperol Spritz po originaloj recepturi

Četiri beogradska bara u kojima se služi
Aperol Spritz po originaloj recepturi

Dolazak proleća, otvaranje bašti i sve duži dani znače samo jedno – počinje sezona Aperol Spritza. Iako se nalazimo u Beogradu, to nas ne sprečava da barem mislima otputujemo do venecijanskih kanala ili milanskih trgova, a u tome nam može pomoći samo ukus ovog ultimativnog italijanskog aperitiva. Iako je negroni poslednjih meseci posebno popularan zbog viralnog TikTok trenda, osvežavajući ukus Aperol Spritza za nas ipak ostaje neprevaziđen.

Kako?

Aperol Spritz jedan je od najčešćih izbora za tzv. aperitivo. Kako naziv sugeriše, s ozbirom da potiče od latinske reči otvoriti, aperitivo se služi kao piće pred večeru, iako je čest izbor i kao lagano osveženje u opuštenom druženju sa prijateljima.

Kako je Aperol Spritz čest saveznik italijanske večere, odabrali smo četiri beogradska lokala u kojima možete popiti ovaj čuveni aperitivo po originalnoj recepturi, ujedno uživajući u dobroj hrani.

U saradnji sa četiri beogradska bara – CampaniaEmma, Kultura bar i Zona Industriale – u našem prolećnom Journal Box-u našle su se poklon kartice koje su pripremili naši prijatelj iz Aperola. Prilikom naručivanja, potrebno je samo da pokažete konobaru karticu i dobićete dva besplatna Aperol Spritza. Tako možete biti sigurni da ste na korak bliže Italiji – ako ništa drugo, onda barem u mislima.

Emma Pizza & Cocktails

U elegantnom enterijeru Emma Pizza & Cocktails restorana možete uživati u ukusnim koktelima, ali i specijalitetima italijanske kuhinje, pri čemu posebno izdvajamo jednu od najsočnijih pizza u gradu. Tako vam je zagarantovan autentičan italijanski ugođaj, te mogućnost da okusite Aperol Spritz onako kako dolikuje – uz autentične ukuse i ambijent Italije.

Campania Pizza Gourmet

Još jedna italijanska oaza koju rado posećujemo kada se uželimo mediteranske atmosfere jeste Campania Pizza Gourmet. Meni nudi brojne delicije, od raznovrsnih kombinacija pizza do jedinstvenih specijaliteta kao što je naš favorit – njoke u sosu od tartufa, te možete biti sigurni da vas čeka neponovljivo gastronomsko iskustvo. I, naravno, originalan Aperol Spritz.

Kultura bar

O Kultura baru već smo pisali u našem koktelskom điru, kada se ovaj lokal zasluženo našao među tri mesta kojima se najčešće vraćamo kada želimo jedinstven užitak. Miksolozi Kultura bara zaduženi su za vaše piće, nudeći vam neponovljivo iskustvo u isprobavanju različitih kombinacija ukusa. Osim pića, na meniju se nalaze i ukusni specijaliteti razlitičih kuhinja, te nudi veliki broj opcija sa kojima možete upariti vaš Aperol Spritz.

Zona Industriale

Za sve Vračarce, tu je Zona Industriale. Čak i da do sada niste imali prilike da posetite ovaj lokal, nećete imati problema da ga pronađete jer će vam pažnju privući kako jedinstvenim enterijerom (posebno entuzijastima brutalizma i industrijskog dizajna), ali i činjenicom da su gotovo svi stolovi uvek zauzeti. Ipak, kada smo probali Aperol Spritz iz ovog bara, bilo nam je jasno i zašto.

Foto: Jelena Branković / Unsplash

Učitati još
Zatvori