Vodimo vas u tri beogradska bara gde ćete popiti najbolje koktele
Vodimo vas u tri beogradska bara gde ćete popiti najbolje koktele

Vodimo vas u tri beogradska bara gde
ćete popiti najbolje koktele

Kao neko ko veoma uživa u ispijanju koktela, ozbiljno shvatamo misiju da isprobamo što više različitih, jedinstvenih kombinacija ukusa. Iako je akcija još uvek u toku, do sada smo imali prilike da u svom pohodu istražimo mnoga mesta, a ovde vam predstavljamo tek neka od omiljenih.

Najbolji kokteli u Beogradu

Kultura bar, Kralja Milutina 4 

Gotovo od svog otvaranja, Kultura bar opravdano nosi reputaciju ostvarenja svačijih koktelskih snova. Najpre ambijentom i enterijerom, a zatim i ponudom, ovo meseto nudi iskustvo kakvo zamišljate dok gledate holivudske filmove iz prošlog veka i maštate o nekom romantičnom susretu koji će vam promeniti život. Iako ne možemo da garantujemo da ćete upoznati ljubav svog života, tvrdimo da ćete iz Kulture izaći zaljubljeni i preporođeni jer ste upravo našli sve što ste ikada tražili od koktel-bara. Ono što posebno obogaćuje taj doživljaj jeste mogućnost da iz prvog reda posmatrate nastajanje jednog umetničkog dela, odnosno vašeg koktela. Međtuim, u ovom baru je teško napraviti razliku između ta dva. Šta više, ukoliko bi postojao muzej koktela, nema sumnje da bi se remek-dela iz Kulture našla u kolekciji.

Najbolji kokteli u Beogradu

Riddle bar, Skadarska 9

Sledeći u našem obilasku je Riddle bar – strateški i geografski, odlično mesto pre nego što nastavite dalje u neke tradicionalnije ambijente duž noći i Skadarske ulice. S obzirom da je imperativ pronaći mesto koje nudi jedinstveno koktelsko iskustvo, Riddle bar je morao ući u uži izbor. Naime, u ovom baru rade “barmeni-psiholozi” ili, drugim rečima, miksolozi. Da, taj termin zaista postoji. Koristi se za sve profesionalce u mešanju koktela i drugih pića. Dakle, miksolog će želeti da čuje sve o vašim omiljenim sklopovima ukusa, kao i onim koje izbegavate. To znači da ćete potencijalno morati da mu ispričate i loše iskustvo sa alkoholom iz srednje škole. Na osnovu svega toga, kreiraće koktel skrojen samo za vas. Nešto slično couture haljini… couture koktel, na primer. 

Važna napomena: Može se činiti da je granica između psihologa i miksologa zaista tanka. No, nemojte pasti u iskušenje, pa od potonjih tražiti ljubavne i karijerne savete, koliko god vam se ta ideja činila primamljivom. 

Najbolji kokteli u Beogradu

Red bar, Skadarska 17

Ukoliko se spustite nekoliko kamenitih metara niže, naići ćete na Red bar. Nećete ga promašiti, bez obzira na broj koktela koji ste prethodno popili u Riddle baru – samo tražite mesto koje ne izgleda pogodno za snimanje nekog kostimiranog filma čija se radnja odvija u prošlom veku. Dakle, verovatnoća da naiđete na tamburaše u Red baru je nešto manja nego u okolnim lokalima. Na vreme vas upozoravamo, za slučaj da je to ono za čime tragate. Od koktela, ovde ćete naći dobro poznate i isprobane kombinacije, poput negronija (lični favorit), kosmopolitana (ništa manje voljenog) i najboljeg devil’s ice tea u gradu (provereno). Drugim rečima, svi kokteli su ready-to-wear. To, naravno, ne umanjuje uživanje u njima.

S obzirom da naša potraga za koktel-barovima nikada ne prestaje, možete očekivati više nastavaka ove sage. Stoga, do sledećeg koktelisanja, živeli!

Foto: Facebook (Kultura bar, Riddle bar), redbar.rs

Učitati još
Zatvori