Lip care 101: Hidrirane usne i njeni prirodni saveznici
Lip care 101: Hidrirane usne i njeni prirodni saveznici

Lip care 101: Hidrirane usne i
njeni prirodni saveznici

Tokom leta osvrnuli smo se na must-have maske za usne koje ih neguju i daju im juicy efekat. Visoke temperature primoravaju nas da svake godine koristimo SPF, odnosno zaštitni faktor koji neretko nalazimo u ovim maskama. S obzirom na to da su UV zraci prisutni tokom čitave godine, negu usana neophodno je dosledno sprovoditi i kada prođu sunčani dani. Usne će lako postati vaš glavni adut ukoliko im posvećujete dovoljno pažnje i detaljno proučite sastojke proizvoda koje koristite. Među najefikasnije ubrajaju se oni prirodnog porekla – shea puter, ulje jojobe i pčelinji vosak.

First step – I don’t want no (to) scrub

Benefiti pilinga za usne su opštepoznati. Uklanjanjem suve kože, oni predstavljaju polaznu tačku u svakoj rutini koja će usne učiniti mekšim i spremiti ih za dalje korake. Bilo da se odlučite za prirodnu ili kupovnu varijantu, oni su obično sačinjeni iz dva dela – prvi je zrnasti, dok je drugi od ključnog značaja u pružanju hidratacije. Poželjno je da upravo taj deo bude baziran na teksturama kao što su puter, ulje ili vosak.

Saveznici hidratacije: Shea puter, ulje jojobe i pčelinji vosak

Kratka analiza ovih sastojaka pokazuje da su oni ujedinjeni u zajedničkom cilju – pružanju zaštite koži tokom hladnog i suvog vremena. Oni imaju dejstvo ne samo na usne, već i na celokupnu kožu koju čine glatkom.

Shea puter odlikuje prisustvo vitamina A, E i F kao i pet različitih masnih kiselina koje koža lako upija, a samim tim postaje nahranjena. Pored toga, shea puter poseduje SPF faktor i pogodan je za sve tipove kože. Ulje jojobe jedno je od mnogih koji doprinose regeneraciji kože zbog brojnih vitamina koje sadrži. Koža odlično reaguje na njega jer podseća na prirodna ulja koja ljudsko telo proizvodi. Njegova specifičnost je to što više liči na vosak nego na samo ulje, a to nas dovodi do trećeg prirodnog sastojka u ovom nizu – pčelinjeg voska. Vosak formira tanak sloj na koži što doprinosi zadržavanju vlage i najčešće je bazni sastojak svih kvalitetnih proizvoda za usne.

 

Mekoća + glossy finish = pobednička kombinacija

Nakon što smo se upoznali sa najboljim baznim sastojcima za negu usana, vreme je za Journal picks. Istražili smo koji ih to brendovi sadrže u svom sastavu pa vam donosimo kratak vodič kroz proizvode za usne koji ne samo da ih štite i hrane, već im daju i dodatni pop of shine.

NUXE moisturising stick • ulje jojobe + shea puter + pčelinji vosak


 

Nuxe lip moisturising stick

THE BODY SHOP lip butter • shea puter


The Body Shop Shea Lip Butter

KIEHL’S butterstick • shea puter + pčelinji vosak


Kiehl's Butterstick Lip Treatment SPF 30

SISLEY lip balm • ulje jojobe + shea puter


SISLEY Nutritive Lip Balm

CLINIQUE lip treatment • shea puter


CLINIQUE Moisture Surge Lip Hydro Plump Treatment
Učitati još
Zatvori