Napravite prirodni homemade lip scrub od samo tri sastojka
Napravite prirodni homemade lip scrub od samo tri sastojka

Napravite prirodni homemade lip
scrub od samo tri sastojka

Svi već dobro znamo značaj dobre nege lica i kože, što znači da ni jedan deo lica ne sme da bude zapostavljen. Međutim, za sve to nije nužno kupovati milion skupih proizvoda, već biste bili iznenađeni koliko sastojci koje već imate u kući možete da iskoristite u te svrhe. Zato, na trenutak zaboravite na sve vaše omiljene skincare proizvode (iako i za njih imamo mnogo ljubavi). Večeras posvećujemo pažnju jednom delu našeg lica kojem je potrebna dodatna nega, i to sastojcima koje već imamo u kuhinji. Već smo pričali o pravljenju prirodne maske za lice, a sada je u pitanju nega usana, a donosimo i recept za jednostavan homemade lip scrub od prirodnih i zdravih sastojaka.

@momentumfitnesshb

Zašto je bitno koristiti lip scrub?

Svi znamo da ne postoji ništa bolje od glatkih i mekanih usana koje su vidno zdrave i hidrirane. Briga o vašim usnama pilingom pruža mnoge prednosti koje vredi napomenuti. Piling za usne obično sadrži dva ključna sastojka: jedan koji je fokusiran na hidrataciju vaših usana i jedan „zrnasti“ koji je tu kako bi omogućio dobar piling.

Piling za usne pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija kože, suve kože i kože koja se ljušti sa usana. Oni takođe daju vašim usnama lep, glatki i hidrantan osećaj i izgled. Takođe, dovodi do povećane cirkulacije usana koja pomaže u promociji ćelijskog preokreta, otkrivajući sveže nove ćelije kože.

Najbolja stvar kada pravite sopstveni homemade lip scrub, jeste ta da je priprema izuzetno laka, i da ne zahteva skupe sastojke. Sva tri sastojka sigurni smo da već imate u kuhinji, a prirema traje svega jedan minut. Stoga, da počnemo!

Sastojci:

  • med
  • žuti šećer
  • maslinovo ulje

Priprema

Sve što je potrebno jeste da u činijici pomešate med, žuti šećer i maslinovo ulje. Količinu sastojaka prepuštamo vama, jer je samo bitno stvoriti teksturu kojom je vama najlakše da rukujete. Mi savetujemo da tekstura ne bude previše tečna, kako biste smanjili nered kada budete koristili scrub. Dobro pomešane sastojke stavite u bilo koju malu posudicu, koju ćete zatim držati u frižideru kako biste vaš lip scrub mogli da koristite sve dok ga ne potrošite.

@drpingel
@nesmabrand4

Ovako napravljen lip scrub možete da koristite svaki put kada je potrebno malo da osvežite vaše usne. Kada primetite da su vam usne suve, da se ljušte ili ako jednostavno želite da skinete mrtvu kožu sa njih pre nanošenja šminke, uvek ćete znati da brzo rešenje za sve to već imate u svom frižideru.

Jednostavno uzmite malo vašeg domaćeg lip scrub-a na usne, nežno ga umasirajte u u vaše usne i u kožu oko usana oko 30-60 sekundi, a na kraju isperite vodom. Za sve ovo je potrebno najviše jedan minut, a rezultat su sveže, mekane i prokrvljene usne!

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori