Tajna kvalitetnog manikira leži u pripremi i nezi – a počinje od ulja za nokte i zanoktice
Tajna kvalitetnog manikira leži u pripremi i nezi – a počinje od ulja za nokte i zanoktice

Tajna kvalitetnog manikira leži u pripremi i nezi – a počinje od ulja za nokte i zanoktice

Trendovi po pitanju lakiranja i dekorisanja noktiju dolaze i odlaze gotovo na dnevnom nivou. Međutim, oni takođe zavise i od ličnih preferencija. Jedni se opredeljuju za red & feisty nokte, drugi vole neutralne boje, a treći gotovo svaki put eksperimentišu sa različitim dezenima. Ipak, bilo da se odlučujete za posetu salonu ili DIY metodu kod kuće, sve počinje od kvalitetne nege i pripreme noktiju za ono što kasnije sledi.

Prvi korak: Ulja za nokte i zanoktice

Beauty & nail fanatici isprobali su različite varijante kada je u pitanju nega noktiju, a njihovi saveti gotovo uvek kreću se u istom pravcu. Pre manikira, neophodno je temeljno očistiti nokte – a to podrazumeva i kožu oko njih. Samim tim, nega noktiju može se uporediti sa negom lica. Odnosno, pre narednih koraka koji se tiču ulepšavanja, glavni akcenat stavlja se na clean canvas sa kojim se posle lako može eksperimentisati.

Baš kao što se koža lica čisti različitim umivalicama, koje između ostalog mogu biti u formi ulja, i nokti se čiste na sličan način. U tu svrhu, koriste se ulja za nokte i zanoktice koja se danas mogu pronaći u različitim formama. Iako su ona koja poseduju određene voćne mirise primamljiva, neophodno je adekvatno proučiti njihov sastav.

Tips & tricks: Kako izabrati adekvatno ulje?

Većina ovih proizvoda u sebi sadrži vitamin E te avokado, jojoba, arganovo, kokosovo, shea i druga ulja. Upravo ovi aktivni sastojci omekšaće zanoktice, istovremeno negujući nokte. Pored toga, njihova primena će sprečiti potencijalno lomljenje noktiju, a zanoktice će postati manje vidljive.

Postupak nanošenja samog ulja je veoma jednostavan. Nakon što ste oprali ruke toplom vodom, sve što je potrebno jeste da veoma malu količinu ulja stavite na noktanu ploču i oko nje. Zatim vrhovima prstiju blago umasirajte ulje u kožu, i po želji pažljivo pogurajte zanoktice. Naposletku, nanesite kremu za ruke po želji – ponovo stavljajući fokus na područje oko noktiju.

Journal finds: Ulja za nokte i zanoktice

AURA / ULJANI TRETMAN ZA NOKTE I ZANOKTICE
ESSENCE / THE NAIL REPAIR OIL
Catrice / Magic Repair Berry Nail Oil
L'Occitane / Šea Buter hranljivo ulje za nokte i zanoktice
DEBORAH / Nail And Cuticle Oil
GALAXY / Honey Cuticle Care tretman za nokte
Učitati još
Zatvori