Tips & tricks za one koji nisu vešti u nanošenju ajlajnera
Tips & tricks za one koji nisu vešti u nanošenju ajlajnera

Tips & tricks za one koji nisu
vešti u nanošenju ajlajnera

Iako je bow eyeliner viralan look koji definitivno morate da isprobate ove praznične sezone, onaj u klasičnom obliku neizostavna je stavka naše svakodnevice. Već smo otkrili tajnu savršeno izvučenog ajlajnera koja je fokusirana pre svega na unutrašnji deo oka, ali i postizanje mačkastog izgleda. Ipak, današnja tips & tricks rubrika posvećena je nešto drugačijim i jednostavnijim načinima za nanošenje ovog proizvoda, i to uz upotrebu predmeta ili beauty alata koje verovatno već posedujete.

Eye candy, with a flick

Ukoliko nemate dovoljno strpljenja ili mirnu ruku, nanošenje ajlajnera može da bude prava noćna mora. Sa obzirom na to da predstavlja jedan od poslednjih koraka kada je u pitanju eye make-up, ukoliko ga niste naneli onako kako se zamislili – celokupan look može da propadne. Upravo zato, kreatori beauty sadržaja na društvenim mrežama odlučili su da podele svoje kreativne savete koji su usmereni ka istom cilju, a to je odgovor na pitanje kako da ajlajner postane vaš zaštitni znak. I to ne bilo kako, već uz pomoć selotejpa, ukosnice ili uvijača za trepavice.

CASE #1 – selotejp

Lepljiva traka aka selotejp slovi za jednu od najpopularnijih prečica do savršenog ajlajnera. Njega je potrebno zalepiti na spoljni deo oka pod željenim uglom, odnosno u skladu sa tim kakav vam je kapak. Takođe, kada selotejp zalepite, nemojte ga trljati jer to može dovesti do iritacije oka. Nakon što ste zadovoljni time kako ste ga pozicionirali, opredelite se za tip ajlajnera koji ćete koristiti. Naposletku, sve što je neohpodno jeste da četkicom izvučete liniju željene debljine, pri čemu će vam selotejp poslužiti kao šablon. A kada ste zadovoljni, lepljivu traku pažljivo otklonite sa kapka.

CASE #2 – ukosnica

Šnalica ili ukosnica, zbog svog izgleda, može da vam pomogne kako pri nanošenju ajlajnera na spoljni ugao oka, tako i na unutrašnji. Za razliku od selotejpa, ovaj put ukosnicu ćete umočiti u tečni ili kremasti ajlajner. Ipak, obratite pažnju da ne pokupite previše proizvoda, već samo onoliko koliko vam je neophodno da, nakon što ste ukosnicu otklonili sa spoljnog ugla oka, ostane oštra linija. Zapamtite – practice makes perfect. A sigurni smo da ćete nam, nakon što ovu tehniku usavršite, biti zahvalni.

CASE #3 – uvijač za trepavice

Treći hack dobio je epitet lazy zato što zahteva najmanje truda i veštine. Štaviše, njegovom upotrebom ćete postići two in one efekat – ne samo da ćete dobiti uvijene trepavice, već i suptilan ajlajner. A sve što je neophodno jeste da, pre upotrebe, na ovaj beauty alat nanesete deblji sloj proizvoda u gelu. To učinite celom dužinom uvijača, obraćajući posebnu pažnju na to kako ćete ga kasnije pozicionirati i ukloniti.

Učitati još
Zatvori