Otkrivamo tajnu kako do savršeno izvučenog ajlajnera
Otkrivamo tajnu kako do savršeno izvučenog ajlajnera

Otkrivamo tajnu kako do savršeno
izvučenog ajlajnera

Kada je pre skoro deceniju cat eye look stupio na scenu nismo mnogo znali o iscrtavanju ajlajnera. Brojni tutorijali i saveti koji nisu bili primenljivi na svaki oblik oka – dodatno su otežavali situaciju beauty entuzijastima koji su se do tada služili isključivo senkama i forsirali uvek poželjan smokey eye look. Međutim, iz godine u godinu makeup zajednica sve je dublje zalazila u istraživanja o savršeno izvučenom ajlajneru i postavljanje teorija o različitim linijama na različitim kapcima. Tako smo u nekon trenutku lepili tračice, koristili ukosnice i pokušavali da pronađemo tu skoro pa famozu liniju oka koju ajlajner slepo treba da prati.

Ključni element za postizanje savršenog cat eye look-a, ubrzo smo naučili, jeste pronalaženje odgovarajuće četkice. Uglavnom su to bile veoma tanke ili pak one koje na samom vrhu imaju neku vrstu „otiska“ i čim biste je prislonili na spoljašnju liniju kapka dobili biste mali trouga koji bi vam značajno olakšao posao. Ali, ni tu se naša drama nije završavala.

Kada smo konačno uvežbali izvlačenje savršeno precizne linije – nešto nam je falilo.

ajlajner
@itisloveunicorns

Inner eyeliner i njegove prednosti

Falio nam je ajlajner u unutrašnjih uglovima kako bi cat eye look bio zaista onoliko mačkast koliko smo priželjkivali. Alexa Demie i siren eyes look već postavio određena pravila kada je u pitanju iscrtavanje unutrašnjeg dela oka, ali inner eyeliner je samo jednostavnija verzija ovog trenda. Ključna razlika jeste pomeranje fokusa na iscrtavanje oštre linije u samim uglovima bez dodatnih „detalja“.

How to: Inner eyeliner hack

Društvene mreže još jednom priskaču u pomoći otkrivaju tajnu postizanja mačkastog izgleda i izvlačenja ajlajnera u unutrašnjim uglovima oka. Naime, deo oko nosa blagim potezima zategnite, a zatim strpljivo i sa veoma tankom četkicom pređite na iscrtavanje. Pratite unutrašnju liniju i po vašem obliku izaberite dužinu inner eyeliner-a.

 

Foto: Instagram

Video: Tik Tok

Učitati još
Zatvori