Hair hack: Kako da vam šiške ostanu u istoj poziciji tokom čitavog dana?
Hair hack: Kako da vam šiške ostanu u istoj poziciji tokom čitavog dana?

Hair hack: Kako da vam šiške ostanu u istoj
poziciji tokom čitavog dana?

Sabrina Carpenter u poslednjih nekoliko meseci postala je ultimativna IT devojka, kako u svetu muzike – tako i kada je u pitanju beauty segment. Ono što većina prvo primeti na pop pevačici je definitivno njena duga, plava, negovana kosa čiji volumen je san mnogih. Takođe, njen zaštitni znak su godinama i šiške koje su, čini nam se, u gotovo svakom momentu savršeno stilizovane. Upravo zbog toga, prilikom posete frizerskim salonima, sve češće se kao inspiracija donosi njena fotografija.

Curtain bangs? Yes, please!

Stil koji nosi Sabrina Carpenter nije nikakva novina. U pitanju su curtain bangs koje su potpuna suprotnost ravnim, kratkim šiškama, a koje su takođe all-time classic kada je u pitanju kosa. Pojam curtain u prevodu označava zavese, a upravo tog oblika su i šiške. One se vrlo lako prilagođavaju obliku lica te ga dodatno naglašavaju, a uklapaju se uz gotovo svaku dužinu kose.

Upravo popularna pevačica, zajedno sa nizom drugih ličnosti koje važe za trendy & chic devojke, inspirisala je mnoge na big chop. Ipak, ukoliko ste i dalje novi u [ na prvi pogled ] komplikovanom svetu šiški – ne očajavajte. U početku će vam se možda učiniti da nikako ne možete da ih stilizujete sami, ali uz mininalno truda to ćete i uspeti.

Uvek postoje određene alternative koje će vam pomoći, a jedna od njih je postala i novi viralni Tik Tok trend. Prateći ga, šiške će vam ostati u istoj poziciji tokom čitavog dana – a za to vam je potreban samo jedan proizvod.

How to: Šiške koje ostaju stilizovane tokom celog dana

Amy Chang [ @bondenavant ] podelila je sa svojim pratiocima na Tik Toku tajnu savršenih šiški. U pitanju je pomada za kosu koja se često naziva i beton sa obzirom na činjenicu da kosu – skoro doslovno – betonira. Drugim rečima, drži je u istoj poziciji tokom čitavog dana.

Pomada je po nekima bolja od gela ili laka za kosu zato što kosa od nje dobija na čvrstini, ali se istovremeno i lako ispira jer je na bazi vode. Sve što je neophodno jeste da šiške namestite u položaj po želji, a potom vrhovima prstiju nanesete malu količinu na kosu. Ovaj trik idealan je kako za ravnu, tako i za kovrdžavu kosu. A o njegovom dejstvu svedoči komentar: Not to be dramatic, but this may have just changed my life. 

Učitati još
Zatvori