Kako da postignemo volumen u kosi kao Sabrina Carpenter?
Kako da postignemo volumen u kosi kao Sabrina Carpenter?

Kako da postignemo volumen u kosi
kao Sabrina Carpenter?

Prva asocijacija kada neko kaže Sabrina Carpenter nam je njena kosa. Dobro, možda i Shawn Mendes za kojeg se šuškalo da je u vezi sa njom – ali prvo mesto je definitivno plava, duga, voluminizirana kosa. Perfektno ošišan stepen, uvek dobro stilizovane šiške i volumen za koji ne pitamo koliko košta.

Zlatokosa u realnom životu

O Sabrininoj lepoti priča ceo Holivud, a Olivia Rodrigo ima čuveni stih iz pesme Drivers Licence posvećen upravo njoj:

“And you’re probably with that blonde girl
Who always made me doubt
She’s so much older than me
She’s everything I’m insecure about”

Kako je perfektno stilizovana kosa koja podseća na supermodel blowout devedesetih njen signature look zapitali smo se da li postoji siguran način da je rekreiramo kod kuće. Njena frizerka Kiley Fitz je na svom IG nalogu otkrila par saveta kako da najbrže dođemo do ovog look-a.

Sabrina Carpenter blowout – how to

Savet je da počnemo sa vlažnom, prosušenom kosom koja niti je potpuno mokra, niti suva. Dobar saveznik u startu mogu nam biti šampon (ili neki drugi proizvod) za dodatni volumen koji će podići teksturu kose i dati joj taj bouncy momenat. Zatim, uzimamo tool koji će najbolje stilizovati krajeve naše kose ka unutra – popularni Air wrap. Brend Dyson je među prvima izbacio ovakav vid alata za stilizovanje kose, a sada se na tržištu mogu pronaći slične verzije raznih proizvođača u puno dostupnijem cenovnom rangu.

Nakon što smo uvili kosu u željenom smeru (ovaj put na unutra) ostaje nam još jedan korak. Za kraj, dok je kosa još poprilično topla, na mesta gde krajevi idu na unutra stavite viklere i držite ih desetak minuta dok se vlas sasvim ne ohladi. Time ćete osigurati da vam frizura duže traje, kao i da se volumen održi uprkos eksternim faktorima. Sabrina sa ovom frizurom neretko i nastupa, a ona na kraju koncerta izgleda gotovo isto kao i prvog minuta. Tako da – worth a try.

Sabrina Carpenter
John Friends 7 days luxurious volumen šampon za kosu
Dyson Airwrap sa nastavcima

Foto: Instagram, Profimedia, Dyson hair, John Frieda

Učitati još
Zatvori