Šta su serumi za usne i zašto bi trebalo da budu deo beauty rutine?
Šta su serumi za usne i zašto bi trebalo da budu deo beauty rutine?

Šta su serumi za usne i zašto bi trebalo
da budu deo beauty rutine?

Odavno smo ustanovili da je nega usana must.skincare ritualima jedan od segmenata koji najviše ispašta i kojem posvećujemo minimalnu pažnju su usne. Ali Journal beauty tim je tu da vas iznova na to podseća. Popisali smo maske za usne, koje dubinski hidriraju i usnama daju negovan, extra mekan i juicy izgled. Takođe, objasnili smo zašto je bitno koristi lip scrubove, te smo izdvojili one koje bi svako trebalo da poseduje. Sada su nam u fokusu beauty proizvod koji, čini se, ne zavređuju dovoljno pažnje, a trebalo bi – serumi za usne. Donosimo razloge zašto bi serume za usne trebalo uvrstiti u beauty rutinu.

Nega usana

Koža na usnama je pet puta tanja nego na ostalom delu lica. Zbog toga su usne posebno osetljive na spoljne faktore, kao što su vremenski uslovi, UV zraci i ostalo. Zbog vetra i hladnoće, zimski meseci su najčešće vreme kada usne mogu ispucati. Ali i letnji meseci mogu biti jednako štetni. Visoke temperature, isušujuće sunce i klima uređaji mogu ozbiljno oštetiti stanje vaših usana. Takođe, ivice usana su jedne od prvih facijalnih zona koja pokazuje znakove starenja. Sve ovo ukazuje da usnama treba posvetiti posebnu pažnju i negu. A jedan od načina za to jesu serumi za usne.

@theoriginote

Brighten and moisture your lips with lip oil serum💋✨ #theoriginote

♬ DECALEMENT - 𝙺𝚛𝚞𝚎𝚐𝚎𝚛 †

Serumi za usne – benefiti?

Serum za usne deluje slično kao balzam za usne. Ali dok je balzam za usne dizajniran da formira barijeru preko vaših usana i zadrži vlagu, serum za usne je visoko koncentrovan i cilja na dodatne probleme poput suvoće i gubitka volumena. Njihova lagana i brzo upijajuća formula omogućava dublje prodiranje u kožu, pružajući dugotrajnu hidrataciju i negu. Zahvaljujući svojoj tanjoj konzistenciji, serum za usne utiče smanjenja bora i povećanja elastičnosti. Oni tretiraju suvoću iznutra i povećavaju mekoću vaših usana.

U serumima za usne najčešće se sastoje sastojci kao što su ulje jajobe, koje je izvor vitamina E, ulje šipka koje je bogato masnim kiselinama i antioksidansima koji pomažu u održavanju hidratacije i sprečavaju pucanje usana i shea puter koji je obogaćen vitaminima A i E koji vraćaju elastičnost usnama. Serumi za usne osim što imaju benefite za zdravlje usana, takođe u sebi sadrže i plumping efekat, te vaše usne čine prirodno većim. Trebalo bi ih uvrstiti u vašu svakokdnevno skincare rutinu. Koristite ih uveče i ujutru nakon što očistite lice. Pre nego nanesete bilo koji drugi proizvod na usne, trebalo bi da sačekate da serum za usne upije.

Foto: Instagram @elletrowbridge/ TikTok @theoriginote/ Sephora/ CHANEL

Učitati još
Zatvori