It’s tiiimeee… Konačno nosimo bunde, a znamo i koje modele
It’s tiiimeee… Konačno nosimo bunde, a znamo i koje modele

It’s tiiimeee… Konačno nosimo
bunde, a znamo i koje modele

Dobro ste pretpostavili. Došao je trenutak da najavimo još jedan zimski trend koji nimalo nije trend već komadi čije prisustvo predstavlja imperativ sezonskog kapsulnog garderobera. Verovali ili ne, ali bunde su trend (i) ove zime. Groundbreaking, right? Ipak, ono što možda niste imali priliku do sada da čujete jeste da je baš ove zime potražnja za furry jaknama i kaputa porasla za gotovo 400% u odnosu na prošlu sezonu. U prevodu, modni analitičari sa profila @databutmakeitfashion kažu da su bunde zaista najpopularniji zimski komad, a nakon što se i Mariah Carey uveliko odledila winter fashion ideologija je zvanično zakoračila na scenu.

Momager energy

Bunde su oduvek bile simbol visoke mode, a njihova moć se neretko vezuje za pojam holivudskog izgleda, pa nam je tako neretko prva asocijacija na fur coat upravo Elizabeth Taylor. Iako Old Hollywood glamur neizmerno volimo, savremeno poimanje mode se ipak referiše na neke novije ideologija. Tako su bunde postale zaštitni znak najvećeg marketinškog maga današnjice koja nošenjem ovog (luksuznog) komada uspostavlja reputaciju opake šefice. Reč je o Kris Jenner, a njenu zimsku modnu ideologiju neretko nastojimo da rekreiramo.

Vintage for the win

Nakon washed leather i izgleda ispranog denima, usledio je još jedan trend koji se zasniva na vintage lookovima. Naime, najpopularniji model bunde ove sezone je upravo onaj koji asocira na komad koji smo neretko pronalazili su garderoberima naših baki. Čupave, prošarane nijansama bež i braon, vintage bunde kombinujemo sa kačketima i popularnom obućom poput kaubojki, špic čizama ili pak adidas Samba patikama. Pretežno u crvenim tonovima, a ni kačkete ne izostavljamo iz jednačine. Mix&match ideologija je još uvek aktuelna.

Pop of color

Nikako ne smemo da zaboravimo ni modele u boji. Mekane jakne u roze, zelenoj i plavoj boji su takođe odličan izbor pogotovo ukoliko zagovarate ekstravagantnu stilsku mantru. Ovakav model svakako potpada u kategoriju statement komada i predstavlja fokus kombinacije.

Journal finds: Bunde

mango
mango
mango
zara
bershka
zara
stradivarius
bunde
h&m
bunde
mango
bunde
massimo dutti
bunde
zara
bunde
h&m

Foto: Instagram (@chlodavie, @hoskelsa, @baeverlyheels, @karina_ayg, @elliiee.rob, @rebecaoksana, @monpetitchuchu, @_paulineleroy), Zara, Mango, Stradivarius, Massimo Dutti

Učitati još
Zatvori