I ove sezone je 3D manikir u trendu, a inspiracija nam nije Hello Kitty
I ove sezone je 3D manikir u trendu, a inspiracija nam nije Hello Kitty

I ove sezone je 3D manikir u trendu, a
inspiracija nam nije Hello Kitty

Uticaj K-beauty, odnosno korejski pristup lepoti je sveprisutan, te inspiriše mnoge širom sveta. Pa tako i nas. Navodi nas da preispitamo svoju skincare rutinu, pa tako i način na koji uređujemo naše nokte. Naime, 3D nail art trend, kao i mnogi trendovi potekao je iz Koreje. Minulog leta, u fokusu su nam bili upravo 3D nokti, ali za iste inspiracija je bila popularna Hello Kitty. Ipak, ova sezona je nešto drugačija iako ostaje ista nail art inspiracija. Predstavljamo 3D nokte, ali u suptilnijoj varijanti.

Za trodimenzionalni nail art inspiracija vam može postati bilo šta. Omiljena skulptura savremenog umetnika – zašto da ne? Sve što je do sada bilo samo ilustracija, ovog leta je postajalo figura na našim noktima. Ovom trendu smo dali epitet kiča, s obzirom na to koliko je takav estetski obrazac upadljiv. Junake omiljenih crtanih filmova smo viđali na raznim noktima, dok su pristalice meramaid core estetike nosili 3D papke hobotnice na svojim rukama. Ne možemo da ne istaknemo da nam je drago da je ova nail estetika sve manje popularna. Ipak, i dalje je tu, ali je prešla u light verziju. I kao takva, može izgledati jako elegantno i estetično.

3D nokti – light verzija

Trodimenzionalni nail art predstavlja revolucionaran obrt onog tradicionalnog. Omogućuje nail artistima da dodaju dimenziju i teksturu svojim kreacijama. Kao što smo naveli, Journal beauty tim je ipak veći fan njihove light verzije. Ovaj kreativan, hrabar i maštovit način se ne zaustavlja samo na eksplicitnim figurama. Njime možemo postići elegantne nokte, koje su samo za nijasnu eskpresivniji. Pa ih tako možemo posmatrati kao modni dodatak.

Jedna od ključnih tehnika 3D noktiju je dodavanje različitih oblika na postojeću bazu. U zavisnosti od preferencija, to mogu biti određene figure ili pak razni oblici koji sami nail artisti osmišljavaju. Ovi elementi se obično stvaraju odvojeno, pa se zatim lepe i na same nokte. Rezultat?  Zadivljujuć 3D efekat.

Učitati još
Zatvori