Ukoliko vam se lokne upropaste nakon što raščešljate kosu, rešenje je u ovom tipu češlja
Ukoliko vam se lokne upropaste nakon što raščešljate kosu, rešenje je u ovom tipu češlja

Ukoliko vam se lokne upropaste nakon što raščešljate kosu, rešenje je u ovom tipu češlja

Bilo da imate prirodno kovrdžavu kosu ili je postižete upotrebom različitih alata za stilizovanje, sigurno ste se barem jednom našli u situaciji da niste bili zadovoljni izgledom svojih lokni. Iako se možda na prvi pogled činilo da ste ih namestili onako kako ste želeli, nakon upotrebe četke ili češlja brzo biste promenili mišljenje. Guste lokne imaju tendenciju da se brzo opuste, a razlog za to može da bude i gustina vaše kose. Ipak, ono što malo ljudi zna jeste da je jedan od potencijalnih razloga i tip češlja koji koristite. Naime, preporuka je da se za raščešljavanje lokni koristi češalj sa širokim zupcima.

Zašto baš češalj sa širokim zupcima?

Mnogo je razloga zbog kojih bi trebalo već danas da se opredelite za ovakav češalj. Iako je nakon dugogodišnje upotrebe neke druge četke za kosu teško da upravo ovaj češalj izaberete za svakodnevnu upotrebu, on će rezultirati mnogim benefitima. Upravo zbog većih razmaka između zubaca on ne utiče negativno na teksturu lokni. Takođe, on predstavlja idealnu opciju kada je u pitanju kreiranje frizure, a istovremeno prouzrokuje manje oštećenja.

Sa obzirom na to da je kovrdžava kosa lomljiva, češalj sa širokim zupcima predstavlja učinkovitiji način da oblikujete svoju kosu. Istovremeno, ona će zadržati sva prirodna ulja, a kovrdže će biti definisane. Pored toga, za razliku od pojedinih četki, ovakav češalj je mnogo lakši za čišćenje. Dakle, pomalo nalik na svilene gumice, češalj sa širokim zupcima u poređenju sa drugim vrstama može da ima brojne benefite.

Njega možete da koristite na suvoj kosi, ali i tokom pranja kose kao dodatni korak između šampona i regeneratora. Stoga je češalj sa širokim zupcima saveznik postojanih lokni i zdrave kose o kom se malo priča – a u to se vrlo lako možete uveriti i sami.

Učitati još
Zatvori