Koliko često brinete o čistoći četke za kosu?
Koliko često brinete o čistoći četke za kosu?

Koliko često brinete o
čistoći četke za kosu?

Budite iskreni – koliko često čistite svoju četku za kosu? U vrtlogu svakodnevnog života, često zaboravljamo na jednostavne, ali važne korake održavanja lične higijene. Jedan od, čini se, zanemarenih predmeta u ovom kontekstu je četka za kosu. Mnogi od nas koriste svoje četke svakodnevno, ali koliko često se zapravo posvećujemo održavanju njihove čistoće? Verujemo da je odgovor – ne tako često. Zato je Journal beauty tim tu da vas podseti. Uz to, donosimo najbolje načine kako to možete odraditi.

Hair care

U beauty svetu, jedna od tema u fokusu jeste hair care rutina. Počinje od toga koje šampone i balzame treba da koristimo, do raznih maski i seruma za kosu. Predstavili smo najbolje maske koje hidriraju kosu.Winter hair care smo već krenuli da primenjujemo. Takođe smo vas posavetovali kako da vam se kosa što manje masti. Ipak, da li ste znali da se kosa najviše masti upravo zbog četke za kosu? Bez obzira na to koliko je često koristite, ona je kao sunđer, i ima sposobnost upijanja. To znači da može da zarobi sve vrste ostataka u svojim čekinjama, kako sa vaše kose, tako i iz okoline. Takođe, sakuplja mrtve ćelije kože koje se mogu vratiti na kosu svaki put kada koristite četku. Sve ovo može izazvati iritaciju, oticanje, određene vrste peruti, pa čak i začepljenje folikula dlake.

How to: Clean your brush

Benefiti: Ne treba je čistiti često + ne morate kupovati posebno sredstvo za njeno čišćenje. Iako postoje posebna sredstva namenjane isključivo za četku za kosu, dizajnirana tako da očiste sve masne ostatke, korišćenje šampona za kosu je sasvim u redu. Čišćenje četke za kosu ne iziskuje puno vremena, a proizvodi koji su vam potrebni su sledeći – šampon, soda bikarbona, četkica za zube i češalj.

Na početku, češljem, odnosno donjim delom češlja izvucite nakupljene vlasi iz četke. Veliku posudu ili lavabo napunite mlakom vodom i u nju dodajte šampon. Za bolji efekat, dodajte kašičicu soda bikarbone i promešajte. Poželjno je potopiti samo čekinje, kako se drška četke ne bi oštetila. Vašu četku potopite i ostavite da odstoji 30 minuta. Ovo će pomoći da se uklone nakupljena ulja, mrtve ćelije kože i nakupine proizvoda. Ukoliko četka za kosu nije previše prljava, ovo bi trebalo da ukloni većinu naslaga. Ipak, ako je vaša četka prilično prljava, za njeno temeljno čišćenje upotrebite staru četkicu za zube. Umočite je u sapunastu vodu i obavezno oribajte svaku čekinju. Počnite od osnove čekinje i idite nagore. Na kraju, isperite je hladnom vodom i ostavite da se dobro osuši.

Ne postoji takva stvar kao što je preterano pranje četke za kosu. Iako je preporučljivo da četku za kosu čistite svaki dan, ukoliko vam dnevni raspored to ne dozvoljava, poželjno je najmanje tri puta nedeljno. Izbegavajte teška hemijska sredstva. Dovoljno je da ispratite naše savete and you are all set.

Journal finds: Četke za kosu

Acca Kappa
Acca Kappa
Acca Kappa
INFINITY
Titania
Učitati još
Zatvori