Beauty trick: Zašto stavljamo bronzer umesto korektora ispod oka?
Beauty trick: Zašto stavljamo bronzer umesto korektora ispod oka?

Beauty trick: Zašto stavljamo bronzer
umesto korektora ispod oka?

Svaki majstor određenog zanata služi se posebnim znanjima i trikovima koje je pokupio tokom svojeg rada i iskustva. Kada je šminka u pitanju, mi smo u neprestanoj fazi posmatranja i prikupljanja, a one najbolje trikove implementiramo u sopstvene make-up rutine. Sreća po vas, we’ve got a few tricks up our sleeves, a još važnije od toga, želimo da ih delimo dalje. Ovoga puta, privukao nam je pažnju TikTok video koji predlaže bronzer umesto korektora ispod oka, a mi donosimo sve o ovoj nekonvencionalnoj metodi šminkanja.

It’s bronzing season

Svaki put kada naiđe letnja sezona, sklanjamo po strani proizvode za konturisanje hladnih tonova i vadimo naše omiljene bronzere. S obzirom na to da leti težimo nešto jednostavnijim make-up izgledima, bronzer je taj koji nadoknađuje sve ono što preskačemo. Dobar, bronzani ten i zdrav sjaj na licu su ipak sve što nam je leti i potrebno. Međutim, ovoga puta je u pitanju nešto drugačija primena bronzera od one koju inače znamo.

Bronzer umesto korektora?

Beauty kreatorka Sierra Cannon podelila je sa svojom TikTok publikom neočekivan korak u svojoj make-up rutini. Naime, umesto korektora koji stavljamo ispod oka kako bismo posvetlili taj deo lica, Sierra iznosi tvrdnju da korišćenje bronzera umesto korektora daje efektnije rezultate. Kako ovaj kreatorka nalaže, ovaj trik ima za cilj da vizuelno podigne predeo oko očiju. Međutim, ono što je glavna razlika jeste svakako to što bronzer oko oka daje više „života“ licu, za razliku od korektora koji neretko može dati „plastičan“ izgled. U svakom slučaju, u pitanju je svakako trust the process tip trika, a mi snažno predlažemo da ga isprobate sami.

U nastavku pogledajte na koji način beauty kreatorka Sierra Cannon prikazuje ovaj beauty trick na delu.

@sierracannon

Replying to @isa comparing bronzer vs. concealer under my eyes 😄 (I did this messy&quick so dont mind that hehe) @Saie

♬ original sound - sierra cannon

Foto: Instagram (@mariamotina, @maanuness, @sydneyschiffer) , Tiktok (@sierracannon)

Učitati još
Zatvori