Ovog leta, lokne pravimo pomoću pojasa od bademantila
Ovog leta, lokne pravimo pomoću pojasa od bademantila

Ovog leta, lokne pravimo pomoću
pojasa od bademantila

Svileni uvijač jedna je od najpopularnijih metoda kada je u pitanje postizanje lokni bez upotrebe različitih električnih alata i stajlera za stilizovanje kose. Sa obzirom na to da toplota može imati brojne negativne efekte kada su u pitanju zdravlje i gustina kose, neretko se predlaže upotreba ove i sličnih tehnika. Ipak, u poslednjem periodu se na društvenim mrežama istakla metoda putem koje se lokne postižu upotrebom predmeta koji verovatno imate kod kuće. U pitanju je pojasa od bademantila.

Posledično, dobijene lokne popularno se nazivaju bademantil lokne. Njihov izgled i gustinu možete da prilagodite u zavisnosti od toga da li više volite messy ili izražene lokne. Takođe, one će drugačije izgledati u zavisnosti od toga da li ćete ih napraviti na suvoj ili mokroj kosi. Ipak, sam proces je vrlo jednostavan i ne oduzima previše vremena. Međutim, ukoliko vam se dobijeni rezultat ne svidi nakon prvog pokušaja, nemojte da odustajete. Practise makes perfect, a kada ovladate ovom veštinom – bademantil lokne postaće vam najbolji prijatelj i beauty tajna koju ćete deliti sa svima.

How to: Bademantil lokne

Za popularne bademantil lokne potrebno je da, pre svega, posedujete pojas od bademantila. Takođe, trebalo bi da imate jednu veću šnalu, te barem dve gumice za kosu. Napravite razdeljak na sredini kose, a potom stavite pojas na kosu i pričvrstite ga šnalom. Kosu podelite na dva jednaka dela, a potom svaki od njih obmotajte oko pojasa. Ipak, obratite pažnju na to da prilikom svakog obmotavanja već obavijenoj kosi dodate veću količinu – sve dok ne iskoristite čitavu kosu. Naposletku, kosu zavežite oko pojasa gumicom, te dodatno pričvrstite kako bi ona ostala u istom položaju.

Radi postizanja što boljih rezultata, preporučuje se da pojas ne skidate nekoliko sati. Štaviše, pojedini savetuju da prespavate sa njim. Prednost se daje upotrebi ove metode na blago prosušenoj kosi, a sve što vam preostaje nakon skidanja pojasa jeste da kosu, po želji, raščešljate koristeći češalj sa širokim zupcima. Naravno, u cilju dužeg trajanja, na lokne možete da nanesete proizvod za stilizovanje kao što je lak za kosu.

Foto: TikTok (@glow.by.madz, @neginmirsalehi) / Instagram (@nikkkkes, @elaisaya)

Učitati još
Zatvori