Proizvodi za negu lica sa aloe verom koje uvodimo u svakodnevnu rutinu
Proizvodi za negu lica sa aloe verom koje uvodimo u svakodnevnu rutinu

Proizvodi za negu lica sa aloe verom koje
uvodimo u svakodnevnu rutinu

Aloe vera i proizvodi za negu lica su dve stavke koje, posebno u letnjem periodu, neretko pronalazimo u sklopu iste rečenice. Poznata po brojnim pozitivnim dejstvima, aloe vera može da se pronađe u nazivima različitih losiona, umivalica i hidrantnih krema za lice. Ipak, čini se da se ovoj biljci mnogo više pažnje posvećuje u periodu kada nastupe visoke temperature. Međutim, to nije nimalo začuđujuće. Upravo je cooling efekat glavni razlog zbog kog je ove letnje sezone ne nabavljamo samo kao dekorativnu kućnu biljku, već je uvodimo i u svakodnvnu skincare & beauty rutinu – a evo i kako.

Aloe vera i njeno umirujuće dejstvo

Kada je u pitanju ekstrakt aloe vere, pojedini smatraju da njegova svojstva podsećaju na hijaluronsku kiselinu i ceramide. Samim tim, poput cermida i hijaluronske kiseline, aloe vera obnavlja kožnu barijeru, a istovremeno je čini znatno otpornijom. Takođe, zahvaljujući antibakterijskim svojstvima, ona štiti kožu od spoljašnjih uticaja. Jedna od njenih glavnih prednosti je i činjenica da brzo prodire u kožu.

Aloe vera u sebi sadrži brojne vitamine, minerale i enzime. Takođe, gel koji se dobija od aloe vere utiče na proizvodnju kolagena, a kozmetički proizvodi u kojima je aloe vera jedan od glavnih sastojaka ne prijaju samo koži lica, već i ostatku tela. Štaviše, ona se neretko nalazi i u šamponima, balzamima ili maskama za kosu. Benefite koje ova biljka ima uvideli su mnogi, a upravo zbog toga na policama različitih marketa, apoteka i prodavnica sve češće pronalazimo proizvode koji u sebi sadrže njen ekstrakt.

Aloe vera i proizvodi za negu lica

Posledično, smatra se da je aloe vera pogodna i adekvatna za sve tipove kože. Ona je revitalizuje i hidrira, a efekti korišćenja postaju vidljivi vrlo brzo. Pored toga, aloe vera ima prijatan i blag miris, te ne bi trebalo da izazove iritacije. Upravo zbog toga, proizvodi koji sadrže ovaj sastojak će – pored hidrantnih sprejeva za lice – postati vaši saveznici ove letnje sezone. Bilo da ste u potrazi za novom sheet maskom, umivalicom, serumom ili kremom, izdvojili smo proizvode za negu lica sa aloe verom koji će vam postati omiljeni deo skincare rutine.

Učitati još
Zatvori