Trend alert: Kako je naked smokey eye zaludeo beauty zajednicu
Trend alert: Kako je naked smokey eye zaludeo beauty zajednicu

Trend alert: Kako je naked smokey eye
zaludeo beauty zajednicu

Leto je oduvek bilo simbol svetlih i osunčanih tonova. Svetlo plave senke i ružičaste nijanse dominirale su beauty zajednicom,  pomoću kojih smo stvarali osvežavajući izgled za sunčane dane. Međutim, da li ste se i vi uželeli jeseni i svega što ona nosi, kao što su kožne jakne i topli tonovi ? Ako je odgovor potvrdan, sigurni smo da razmišljate o nekim novim načinima šminkanja koje ćete uvesti u vašu beauty rutinu. Naked smokey eye je novi trend uz pomoć kojeg ćete moći da dobijete savršenu kombinaciju letnjeg i razigranog kao i toplog i romantičnog jesenjeg izgleda. 

Iako ste verovatno prvo pomislili na make-up rutinu koja iziskuje nanošenje nekoliko slojeva tamnih tonova, naked smokey eye se dosta lakše rekreira. Novi trend zapravo predstavlja i oslikava filozofiju effortless and quiet luxury. Ovaj koncept spaja nude nijanse sa klasičnom smokey eye tehnikom, stvarajući izgled koji ističe oči, ali na suptilan i elegantan način. Naked smokey eye deli dosta sličnih beauty DNK sa latte make-up trendom. Takođe je reč o svetlim, difuznim nijansama za razliku od tradicionalnih intenzivnih i tamnih smokey eye tonova.

How to: Naked smokey eye

U novom make-up trendu jednostavnost je ključ. Umesto nanošenja dosta slojeva različitih boja senke i savršenog blendanja, potrebno je da odabranu nijansu braon ili neke druge tople nijanse samo jednim potezom nanesete na vaš kapak. Ovo možete uraditi za samo nekoliko minuta, a izgledaće kao da ste proveli sate usavršavajući ga. Takođe, ono što se razlikuje od klasične smokey eye tehnike jeste da je ceo fokus na mat nijansama. One sjajne ovog puta izbacite iz upotrebe. Ili ih barem dosta smanjite, nanoseći ih samo u uglove očiju. Treći trik jeste da je ovde zapravo poželjno da vaši prsti budu zamena za četkicu. Na prst stavite odabranu mat nijansu i jednim potezom pređite preko kapka. Ovim putem ćete dobiti savršen polukrug koji je potreban za naked smokey eye. I to za kratko vreme i bez blendanja.

Ipak, ukoliko ste tip koji igra na sigurno, možete četkicom naneti još jedan sloj tamnije nijanse i sve to isto izblendati. Odluka je na vama. A naša odluka je defintivno ta da je naked smokey eye od sada deo naše make-up rutine.

Foto: Instagram @patrickta

Učitati još
Zatvori