Trend alert: Espresso make-up je novi beauty look sezone?
Trend alert: Espresso make-up je novi beauty look sezone?

Trend alert: Espresso make-up je
novi beauty look sezone?

Ustanovili smo pravilo da ulaskom u jesenju sezonu, beauty zajednica donosi nove inovativne trendove. Journal beauty rubrika je bila puna saveta za kreiranje Hailey Bieber strawberry look-a. Kako je vladala Barbie mania, tako su naše beauty sekcije bile u ružičastim tonovima. Ubrzo nakon toga latte make- up je preuzeo čitav spotlight. Sada na scenu stupa nova upgrade-ovana verzija pređašnjeg rastućeg trenda, sa dubljim i zagasitijim tonovima. Kako je latte vibracija bila fokusirana na meke, mlečne i bronzane nijanse njegov pandan nas vodi u nešto tamnije tonove, inspirisane načinom šminkanja devedesetih godina. Upoznajte stariju sestru latte koncepta – espresso make-up. 

Lily Rose Depp made us do it

HBO je odsvirao kraj seriji The Idol, međutim ona nam je nekoliko stvari ostavila u amanet. Abelov i Madonn-in hit Popular ne silazi sa naših playlisti, dok je šminka Lily Rose Depp postala inspiracija mnogim make-up artistima. Takođe, vratila je način šminkanja devedesetih godina, ali možemo slobodno reći, u dosta boljoj varijanti. Novi espresso make-up koncept inspirisan tonovima kafe, deli neke osnovne elemente latte trenda – smeđi i braon tonovi, međutim ceo fokus se stavlja na oči. Ultimativni cilj jesu smokey eyes. Ili ako vam je lakše, samo zamislite beauty look Lily Rose Depp iz serije The Idol,  koji će vam reći šta je zapravo espresso make-up trend.

Make your espresso and follow the steps

Utvrdili smo da se latte make-up oslanja na bronzane odnosno smeđe boje koje odgovaraju vašem tenu, a tajna leži u redosledu nanošenja proizvoda. Istu stvar treba primeniti u espresso make-up trendu. Kako bismo što bolje rekreirali espresso make-up, odlučili smo se da poslušamo Daniellu Marcan, make-up artistkinju, koja verno prati svaki novi trend, i poprilično dobro ga modeluje. Kao što smo rekli, tajna je u redosledu nanošenja proizvoda. Tako da, pripremite šoljicu vašeg espressa and start following the steps!

Espresso make-up: Step by step

 

Korektor i bronzer

Počnite s čistim i hidriranim licem. Potrebno je da odaberete korektor koji najbolje prijanja vašoj koži. Naglasak je na tome da tonovi budu što neutralniji, kako biste ujednačili ten. Sledi dupla doza bronzera i konturisanje. Nakon toga, vreme je za tapkanje tečnog pudera i setovanje. Kada je baza gotova, dodajemo još jedan sloj bronzera.

Olovka i senka za oči

Kao što smo naveli, ceo fokus bi trebalo da bude na očima. Kako bi dobili željene smokey eyes, počinjemo sa olovkom za oči. Preporučujemo vam nijansu poput tamno smeđe ili određeni moka ton. Nanestite je na uglove očnih kapaka, a zatim preko svega toga dodajte i crnu olovku za oči. Blendajući na gore, dobićete efekat podignutog oka. Kako biste postigli potpuni smokey efekat, olovku nanestite i preko donje linije trepavica. I kao savršeni finiš, blago iskonturišite svoje kapke određenom čokoladnom ili karamel senkom za oči.

Karmin

Poslednji deo u potpunosti prepuštamo vama. Kako biste dobili savršen finiš espresso make-up-a, preporučujemo da odluku donesete sami kada je odabir ruža ili sjaja za usne u pitanju. Možete se odlučiti za dobro poznati Hailey Bieber Peptide Lip Treatment, koji će vašim usnama dati suptilan sjaj. Time ćete ceo fokus zadržati na očima. Sa druge strane, you can go all in, nanoseći tamnu olovku na uglove vaših usana, i popunjavajući je istom nijansom određenog ruža. Dijapazon boja je širok, and decision is all yours. 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori