Water-based puderi: Izdvajamo provereno dobre proizvode
Water-based puderi: Izdvajamo provereno dobre proizvode

Water-based puderi: Izdvajamo
provereno dobre proizvode

Summer edition makeup rutina počinje i završava se hidratacijom, hidratacijom i hidratacijom, ako pitate Journal beauty odeljenje. Proizvode koji u nazivu sadrže water-based prefiks, a čija se formula temelji na molekulima vode stavljamo na prioritetni chek-line na ovom beauty putovanju kada je reč o skincareu a naročito makeupu. Lagane formule, koje ne samo da ne začepljuju pore već i daju koži satenski finish i lep i svež sjaj, postaju imperativ čim temperatura pređe u trocifrenu.

Voda kao večita inspiracija igra glavnu ulogu. Trend i ovog leta pokreće, ko drugi nego, CHANEL beauty department koji je gotovo u svemu No.1, a prate ga i ostale beauty kuće sa sličnim formulacijama. Mi donosimo sve o benefitima pudera na vodenoj bazi i pronalazimo proverene proizvode sa kojima će ovo leto biti jedno od lepših lakših – makar za našu kožu.

Puderi na bazi vode
Puderi na bazi vode

Beauty reminder: Stay hydrated

Ako pitate beauty eksperte, sveto trojstvo u polju lepote počinje slovom h: hidratacija / hijaluronsta kiselina / hamamelis (o čemu ćemo nekom drugom prilikom). Ipak, beauty zajednica kaže da je hidratacija uvek na prvom mestu. A kada se hidratacija i makeup nađu u jednom onda je to bonus na koji nismo računali. Naročito kada je reč o puderima za lice na bazi vode. Zbog svoje water-based formule, ova vrsta pudera je lagana na koži, hidrira i nadopunjuje kožu satenskom/prozirnom završnom obradom. Osim hidratacije, ove podloge često sadrže i druge negujuće sastojke kao što su niacinamid, sve popularniji skvalan, hijaluronska kiselina i drugi. Pošto ne sadrže silikon i nisu na uljanoj bazi, vodene formulacije su idealne za tipove kože, a naročito za masnu, osetljivu i kožu sklonu aknama.

Journal finds: Puderi za lice na bazi vode

Armani Luminous Silk Foundation

Definitivno jedan od najhvaljenijih pudera o kojima se priča u beauty vodama. Osim dobrog glasa prati ga i sumnja da li je zaista dobar. Mi kažemo da jeste, ali u zavisnosti od toga šta očekujete. Ova liquid podloga može da obezbedi low-medium pokrivenost, te nije idealna za one koji imaju veća očekivanja. Ono što je najjači adut je satenska završnica koja lagano bluruje nepravilnosti na koži i reflektuje blago svetlucavi odjaj koji čini da vaše lice izgleda sveže.

Puderi na bazi vode
Armani Luminous Silk Foundation

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Foundation

Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Foundation traje tokom celog dana i obezbeđuje medium-full pokrivenost. Ipak, važno je napomenuti da ova formula nije u potpunosti na bazi vode. Sadrži vodu, ali sadrži i druge sastojke, te ne možemo da kažemo da je na bazi vode. Otporna je na znoj, toplotu i vlagu i lagana je za kožu. A njen glavni adut jeste što se proizvodi u impozantnih 55 nijansi, pa nema sumnje da nećete moći da pronađete svoju.

Puderi na bazi vode
Estee Lauder Double Wear Stay in Place Foundationn

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation

Hidratantna, lagana formula takođe je otporna na znoj i vlagu, a dodatno je i vodootporna što može biti jedan od presudnih faktora tokom leta. Osim toga, važno je napomenuti da je reč o hibridnoj podlozi koja sadrži magičnu matricu sastojaka specifičnu za Charlotte Tilbury, te neguje kožu i smanjuje pojavu bora. Pruža i hidrataciju i trenutni osećaj svežine na koži. A namenjena je za normalnu, suvu i kombinovanu kožu. I jedna je od retkih formula na bazi vode koja pruža full pokrivenost.

Puderi na bazi vode
Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Foundation

Diorskin Forever Undercover Foundation

Iako su pik slave imali tokom 2000-ih, te su poslednjih godina nepravedno zapostavljeni, činjenica je da su Dior puderi odlični. Diorskin Forever Undercover Foundation predstavlja možda i najekstremniju podlogu koja pruža postojanost tokom celog dana i medium-full pokrivenost. Nešto teža water-based formula koja može biti idealna za one koji se nikad do sad nisu odlučili za vodenu bazu.

CHANEL Les Beiges Water-Fresh Complexion Touch

Zapravo sve je počelo od CHANEL beauty kuć. Najpre je lansiran CHANEL Les Beiges Water-Fresh Tint, a posle i Les Beiges Water-Fresh Complexion Touch. U pitanju je prva makeup formula koja sadrži ultra-koncentrovane pigmente u vidu mikro-kapljica na bazi vode. Osvežavajuća, lagana formula održava kožu hidriranom tokom celog dana, dok tekstura gela koja sadrži oko 60% vode, pruža prijatan osećaj hlađenja. Upravo zbog toga, idealna je za jutarnje razbuđivanje kože, jer mikro-kapljice učinkovito utiču na jutarnju otečenost lica.

Puderi na bazi vode
chanel LES BEIGES WATER-FRESH COMPLEXION TOUCH

Foto: Pexels, Instagram @withlove.ela, @bloggingmycloset

Učitati još
Zatvori