Izdvojili smo neizostavne predmete koji bi trebalo da se nađu u torbi koju nosite na pilates
Izdvojili smo neizostavne predmete koji bi trebalo da se nađu u torbi koju nosite na pilates

Izdvojili smo neizostavne predmete koji bi trebalo da se nađu u torbi koju nosite na pilates

Pilates se u poslednje vreme izdvojio kao jedan od najpopularnijih načina za održavanje kondicije. Istovremeno aktivirajući mišiće i um, pod ovim tipom fizičke aktivnosti podrazumeva se oko 50 različitih vežbi. One su fokusirane na pokretljivost, snagu i održavanje ravnoteže, ali istovremeno i na pravilno disanje. Upravo zbog toga, pilates garantuje brojne zdravstvene i fizičke benefite. Takođe, oni se mogu uočiti već nakon nekoliko treninga.

Iako neke od ovih vežbi možete da izvodite i kod kuće, mnogi se odlučuju za grupne treninge u specijalizovanim prostorima za pilates. Stoga, ukoliko u narednom periodu planirate da posetite jedan od njih, već smo izdvojili pet stvari koje su vam neophodne za prvi čas pilatesa. Torba za pilates je svakako jedna od njih, a ona je ekvivalentna torbi koja se nosi na standardni trening. Ipak, ovo su oprema i predmeti koji ne zauzimaju mnogo mesta, a koji će vam sigurno zatrebati.

Torba za pilates: Oprema i predmeti koji su vam neophodni

01. Gumica za kosu ili šnala

Kada je u pitanju torba za pilates, različita oprema i brojni predmeti su vam neophodni. Ipak, gumice i šnale za kosu su aksesoari koji su nam najčešće potrebni – a koje ujedno i najčešće zaboravljamo. Upravo zato, pre polaska na pilates, u torbu koju nosite sa sobom obavezno spakujte nekoliko gumica, a kako biste spojili lepo i korisno – neka one budu od svile. Svilene gumice zadržaće rep ili punđu koju ste napravili, a istovremeno će sprečiti lomljenje kose.

02. Četka za kosu

Ukoliko je vaša kosa sklona tome da se lako zamrsi, u torbu za pilates spakujte i četku ili češalj za kosu. Nakon što ste je raščešljali, na nju možete da nanesete i omiljeno hidrantno ulje za kosu koje predstavlja bonus stavku na ovom spisku.

03. Peškir

Peškir manjih dimenzija potreban vam je prilikom svakog treninga, pa tako i kada je u pitanju pilates. On ne zauzima mnogo mesta, a svakako je jedan od najkorisnijih predmeta na ovoj listi. Ipak, obratite pažnju na to da je on napravljen od materijala kao što je pamuk, te da efikasno upija vlagu, odnosno znoj.

04. Flašica za vodu

Hidratacija je must u svakom aspektu tokom čitave godine, a posebno tokom letnje sezone i visokih temperatura. Stoga ne zaboravite da poneste flašicu za vodu čije prisustvo će vas podsetiti da je unos vode važan i neophodan, te da je ova potreba jedna od bazičnih.

05. Hidrantni sprej za lice

Hidrantni sprej za lice sastavni je deo svakog nesesera – pa tako i torbe koju nosite na pilates. Oni mogu da se koriste u bilo koje doba dana i predstavljaju dodatak skincare rutini. Ipak, zbog činjenice da pružaju osećaj hidratacije i svežine, te zbog očiglednog cooling efekta, hidrantni sprejevi su istovremeno i proizvod  koji će vas brzo i lako rashladiti tokom i nakon intenzivnog treninga.

06. Zdrava užina

Uspešno ste završili čas pilatesa? Onda je pravo vreme za healthy snack. Sa obzirom na to da ćete posle časa verovatno ogladneti, ne zaboravite da u torbu za pilates spakujete nešto što će vas brzo zasititi. To može da bude integralni keks, omiljeno voće ili, na primer, energetske kuglice sa šargarepom koje ste prethodno napravili kod kuće.

Učitati još
Zatvori