Šta je Pilates X Strenght metod treninga?
Šta je Pilates X Strenght metod treninga?

Šta je Pilates X Strenght metod treninga?

Kada je pilates trend i sve varijacije na temu preplavio društvene mreže, online fitnes zajednica je započela sukob mišljenja – sudar dva trenda: pilates VS weightliftingDebate o tome koji metod treninga daje bolje rezultate su i dalje aktuelne. Naravno, ovde nema pravog odgovora jer metod treninga koji će vam najviše odgovara zavisi od ličnih ciljeva, potreba i fizičkih mogućnosti.

Međutim, iz ovog sukoba je nastao novi metod treninga koji kombinuje pilates i dizanje tegova. Ako niste sigurni da li je za vaše potrebe dovoljan kućni pilates ili trening u teretani, pokušaćemo da vam olakšamo tako što ćemo vas uputiti u pilates x strenght metod treninga.

Pilates

Za ovu vrstu treninga, možemo zahvaliti američkom fizioterapeutu Joseph Pilatesu. Osim što je pilates veoma učinkovit za trening deep core-a, benefiti ove vrste treninga su mnogo šireg spektra. To je sveobuhvatan pristup zdravlju i fitnesu. Stvara harmoniju između uma i tela. Kroz seriju kontrolisanih pokreta, pravilno disanje i vežbi koje se izvode sa preciznošću, pilates gradi snagu u mišićima koji često ostaju zapostavljeni. Ovo je forma low-impact treninga koja poboljšava fleksibilnost, mobilnost držanje.

“Not only is health a normal condition, but it is our duty to not only to attain it but to maintain it.” – Joseph Pilates

Weightlifting

Treniranje sa tegovima predstavlja klasičan i efikasan pristup razvoju snage i mišićne mase. Koristeći različite intezitete opterećenja, ovaj oblik vežbanja omogućava građenje snagu i definiciju mišića. Bez obzira da li ste početnik ili iskusan vežbač, treniranje sa tegovima nudi brojne prednosti, povećava izdržljivost, ubrzava metabolizam i jaču posturu.

Efikasan trening snage, zasniva se na principu progresivnog popterećenja. To znači postepeno povećavanje opterećenja, ili otpora kako bi se mišići vremenom prilagođavali sve težoj kilaži tegova.

Pilates x Strenght training

Ako ste navikli na da izvodite teške i često naporne vežbe sa tegovima u teretani, usporen i kontrolisan tempo pilatesa vas može iznenaditi – ali to ne znači da je lakši ili manje efikasan. 

Kada je u pitanju pilates, ne računajte na uvećanje mišićne mase. Do definicije mišića će neizbežno doći, ali ne u meri u kojoj je to moguće postići tegovima. Međutim uz pilates x strenght trening, možemo iskoristiti prednosti obe ove vrste treninga. Tako se stvara rutina koja je održiva na duže vremenske staze. Raspon pokreta, stomak, držanje, mindfulness praksa u kombinaciji sa izazovnom praksom dizanja teških tegova, ovom metodom možemo iskoristiti prednosti obe ove vrste treninga.

@allilliiya

Pravilno disanje, veći raspon pokreta, fleksibilnost i ojačan stomak, kao istaknute prednosti pilatesa, pomoći će vam da imate bolju formu kada dižete tegove. Sa druge strane, jačanje mišića tegovima će vam olakšati da izvodite razne vrste izdržaja koje pilates propisuje. Samim tim, biće vam mnogo lakše, a vidljive rezultate ćete postići brže.

Učitati još
Zatvori