YouTube kanali uz koje vežbamo jogu i pilates kod kuće
YouTube kanali uz koje vežbamo jogu i pilates kod kuće

YouTube kanali uz koje vežbamo
jogu i pilates kod kuće

Kako je septembar back to school mesec, pa tako i back to office, to ga čini i back to gym sezonom. Letnji meseci nisu nužno omiljeni čak ni među najvrednijim vežbačima, no čak i oni radije biraju različite aktivnosti na otvorenom kako bi ostali u formi. Ipak, sada je vreme da ponovo uspostavimo rutinu, pa smo već predložili ženske teretane u Beogradu koje možete isprobati koliko ovog meseca. Ukoliko pak, preferirate vežbanje kod kuće, donosimo predloge YouTube kanala uz koje možete trenirati jogu i pilates.

Yoga with Adriene

Za vežbe joge biramo kanal Yoga with Adriene. Zahvaljujući instruktorki Adriene koja već više od deset godina vodi ovaj kanal, osetićete sve benefite koje vežbe joge mogu imati za vaše telo. Kroz različite vrste programa, ali i pojedinačnih videa, među njenim video sadržajem svako će pronaći ono što mu odgovara. Ukoliko prvi put isprobavate ovaj tip vežbi, naći ćete instruktivne videe koji će vam pomoći da razumete principe na kojima se zasnivaju pokreti u joga praksama, ali i načine na koji su ovi povezani sa ostatkom organizma. Ako ste već vrsni poznavalac i osnove su vam dobro poznate, Adriene ima i treninge za vas.

Journal posebno preporučuje da se upustite u neki od 30-dnevnih programa, odnosno tematske vežbe kroz koje vežbate telo, ali i duh. Naš favorit je REVOLUTION: 31 Days of Yoga, koji je pogodan kako za početnike, tako i za one iskusnije. Na taj način ćete motivisati sebe da svakodnevno pronađete vremena za 30-ak minuta vežbanja, koliko obično traje jedan „video“ – odnosno, trening, a vaše telo i um će vam biti zahvalni.

Move with Nicole

Sličan jogi, ali ipak unekoliko različit, pilates je još jedan način na koji volimo da pokrenemo telo i osnažimo ga. Za to biramo kanal Move with Nicole, na kojem iskusna Australijanka kombinuje različite vežbe pilatesa kako bi vam pomogla da laganim vežbama učvrstite i oblikujete svoje telo. Međutim, ona se posebno istakla spram drugih instruktor pre svega zbog relaksirajućeg pristupa, pa tako u njenim videima nema glasne muzike, kao ni pritiska da u što kraćem vremenskom periodu odradite što više ponavljanja. Nicole akcenat stavlja na pravilno izvođenje, pa čak i kada su intenzivni treninzi u pitanju, nećete osetiti dodatnu tenziju koja se često javlja u ovo vrsti vežbanja.

Slično kao i Adriene, Nicole kreira videe koji će pogodovati onima koji tek započinju vežbe pilatesa (ili im se, nakon pauze, vraćaju), ali su dostupni i treninzi za naprednije vežbače.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori