„Portraits, landscapes & grids“ – izložba postera koju potpisuje Slavimir Stojanović Futro
„Portraits, landscapes & grids“ – izložba postera koju potpisuje Slavimir Stojanović Futro

„Portraits, landscapes & grids“ – izložba postera koju potpisuje Slavimir Stojanović Futro

Umetnička scena Beograda još jednom je pokazala svoju dinamičnu stranu. Naime, Slavimir Stojanović Futro, jedan od najcenjenijih vizuelnih umetnika u Srbiji, u četvrtak 25. aprila, u West65 Mall-u predstaviće svoju izložbu Portraits, landscapes & grids. Sa ovim umetnikom već smo imali prilike da se susretnemo i upoznamo. 2022. godine tokom razgovora sa poznatim umentikom i, nedavno, kroz ostvarenje jednog od njegovih dizajna. Imajući u vidu da je ovo prodajna izložba, fanovi Futro postera moći će izabrano umetničko delo sa sobom da ponesu kući. Za ljubitelje vizuelne umetnosti ova izložba se našla na must-visit listi.

U opisu na Instagram post-u kojim najavaljuje svoju novu izložbu, Slavimir Stojanović Futro je napisao:

Namučio sam se… tražio sam godinama istinu u najtamnijim dubinama svoje duše i tamo našao mlaki zrak treperave svetlosti koji mi je bežao sve dublje i taman kada bih ga uhvatio za rep on bi se iskobeljao i zaronio još jače, a ja bih ostao bez vazduha u toj tami i budio se suvog grla željan komplet lepinje i kompota od kajsija.

Dobrodošli.

Neumorno smo refresh-ovali Instagram profil multimedijalnog umetnika kako bismo dobili još informacija o izložbi. Naime, tokom tog restless momenta, uočili smo Instagram story na kom je Slavimir fanovima misterioznom fotografijom poručio da je izložba spremna.

brief history

Slavimir Stojanović Futro je poznati grafički dizajner, vizuelni umetnik, autor ilustrator i profesor. Rođen 1969. godine u Beogradu, studirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za vizuelne komunikacije, kao i na HDK (College of Design) u  Švedskoj, u klasi profesora HC Ericssona. Svoju profesionalnu karijeru započinje u 16. godini, svojevremeno radeći u Saatchi & Saatchi, Kompas Design, Arih Advertising, Communis DDB-u, kao i u sopstvenom studiju – Futro Design studio. Slavimir je autor romana u ilustrovanim pričama Devet. Uzevši u obzir da imamo posla sa multimedijalnim umetnikom, s nestrpljenjem iščekujemo novu izložbu.

Portraits, landscapes & grids.

Slavimir Stojanović je dobitnik više od 300 nagrada, od kojih su neke: Epica, Cresta, Eurobest, Clio, Cannes Advertising Festival, London Advertising Festival Award, New York Advertising Festival Award, Portorož Golden Drum, Montreux Gold, kao i mnoge druge. Njegov Futro Design studio rangiran je u top 100 dizajn studija u svetu. S tim u vezi, možemo sa sigurnošću reći da nestrpljivo iščekujemo izložbu Portraits, landscapes & grids.

Učitati još
Zatvori