In medias res: Instagram umetnost u malom iz ugla @thedancingis_good
In medias res: Instagram umetnost u malom iz ugla @thedancingis_good

In medias res: Instagram umetnost u malom
iz ugla @thedancingis_good

Dnevna rutina u vidu prelistavanja društvenih mreža odvešće nas u pravcu različitih profila iza kojih stoje ličnosti koje svoju maštovitost kanališu kroz umetnička dela u malom. Ukoliko se fokusiramo isključivo na Instagram, bezbroj je primera domaćih profila i autora kojima je upravo kreativnost imperativ, a čija autentičnost nas svakodnevno inspriše.

Jedan od njih je i Miroslav Živanov@thedancingis_good ] – vizuelni umetnik čiji profil posećujemo kada nam je potrebno malo pozitivnih vibracija, te zanimljivih sadržaja u vidu ilustracija koje će nam popraviti dan.

Već pri kratkom pogledu na njegov profil, jasno je da ideje pronalazi na različitim mestima. U svom radu on se poigrava sa aktuelnim, ali i društveno odgovornim temama koje obrađuje iz sebi svojstvenog ugla. A upravo to jedan je od glavnih razloga zbog kojih cenimo njegov sveobuhvatni rad.

lat. in medias res – u srž (problema, predmeta)

Pažnju nam je privukao u više navrata zbog zabavnog sadržaja koji kreira. Pre svega, zahvaljujući tematskim horoskopima, te unikatnom Leksikonu za odrasle na čija pitanja nam je i sam odgovorio.

Ipak, na kraju dana, uvek je tu da nas podseti da, uprkos lošim danima, za svaki problem postoji rešenje. Na primer, ako pukne kišobran – kupićemo novi. A ako pukne balon – naduvaćemo novi. Međutim, nekim drugim stvarima potrebno je pristupiti sa više pažnje i opreznosti. Odnosno, potrebni su strpljenje i vreme da se sve kockice adekvatno poslože.

Naposletku, kroz kratke dnevne podsetnike on ostvaruje jednu od osnovnih funkcija umetnosti – i to onu socijalnu. Baveći se različitim aspektima kolektivnog života, u određenoj meri dovodi do promena. Bilo da su one vidljive ili nevidljive, unutrašnje ili spoljašnje, definitivno su prisutne.

Zato je njegov profil još jedan od onih koje ćete, ukoliko već niste, vrlo brzo pinovati. Sigurni smo da će vam za kratko vreme, a potpuno spontano, postati jedan od omiljenih. Između ostalog, i zbog automatskog feel-good efekta koji proizvode njegove objave.

Učitati još
Zatvori