Miroslav Živanov odgovara na pitanja iz leksikona
Miroslav Živanov odgovara na pitanja iz leksikona

Miroslav Živanov odgovara na
pitanja iz leksikona

Miroslava Živanova možda bolje poznajete pod njegovim usernameom na Instagramu thedancingis_good.

Momenat u kom smo mi otkrili njegov rad bio je neposredno po objavljivanju posta Zdravko Čolić i horoskopski znaci, koji je povezivao popularne stihove Čolinih pesama sa svakim horoskopskim znakom.

Post smo odmah šerovali dalje našim prijateljima, te je svako dobio svoj horoskopski znak sa Čolinom pesmom u inbox. Niz osmeha samo je nastavio da se širi dalje.

Miroslav je tako brzo postao vizualni umetnik čiji profil posećujemo u momentima kada nam je potrebno malo pozitivnih vibracija u životu i redovi zanimljivih i inspirativnih ilustracija.

Njegovi odgovori na društveno odgovorne teme koje obrađuje iz sebi svojstvenog ugla su nešto što nas uvek pozitivno iznenadi u momentima kada je to potrebno, što je još jedan od razloga zbog kojih cenimo njegov sveobuhvatni rad.

Ove nedelje pažnju nam je privukao njegov Leksikon za odrasle, nakon čega smo odmah pomislili, kako bi bilo kada bi nam i on sam odgovorio na svoja pitanja?

Sigurni smo da i sami možete da se setite leksikona koje smo nekada popunjavali kao mali. Neki od nas ih još uvek čuvaju kao uspomenu koja nas direktno vraća u bezbrižno doba. Međutim, kao odrasle osobe, danas je retko ko od nas potpuno bezbrižan.

Odgovori koje nam je Miroslav dao na svoja pitanja, naveli su nas, da ih kao u pravom leksikonu uporedimo sa svojima.

Miroslav: Strah od samoće i napuštanja.

Miroslav: Prvo bih grlio, a onda rekao da je sve dobro i da sam zahvalan na svim savetima i pruženoj ljubavi.

Miroslav: Suočavanje sa svojim strahovima i neadekvatnostima.

Miroslav: Ne, ali me plaši da dođem u taj stadijum svog života, a da nisam ostvario sve što sam želeo u mladosti.

Miroslav: Sa nekim ko mi je blizak, a znam da uskoro neće biti fizički kraj mene.

Miroslav: Karijera je važan deo našeg života, to je nešto što smo stekli, nešto naše. U ljubavi nema kompromisa. Ako se nečemu prepuštam bez razmišljanja, onda je to ljubav.

Ovo je bio samo prvi deo pitanja i odgovora iz Mirosljevog Leksikona za odrasle. Kako smo i do sada navikli kada je Miroslav u pitanju, svaki njegov mini projekat ima i svoje nastavke.

Miroslav se potrudio da nam odmah pošalje odgovore i na drugi deo.

Miroslav: Učim se da pričam o tome šta me muči, trudim se da moj teret postane lakši. A kroz razgovor, deo vašeg tereta svakako smanji kilažu.

Miroslav: Da, ali oni nisu mogli da biraju mene, niti ja njih. Kada im oduzmemo status roditelja, oni su samo ljudi, baš kao i mi. Sa svim svojim manama, vrlinama, strahovima i nadanjima.

Miroslav: Da. Iz tih poraza sam puno naučio, zato sam zahvalan što su se dogodili. Porazi nas nekad oblikuju, a da nismo ni svesni.

Miroslav: Mi zapravo najviše kritikujemo svoje osobine koje uviđamo kod drugih. Kad kritikujem druge, zapitam se da li mi to stvarno smeta kod njih, ili ipak kod sebe?

Miroslav: Ne bih brisao emocije, samo bih voleo da podsetim ljude da je u redu da osećaju sram i da više razgovaraju. Manje te boli i tišti kada podeliš. Voleo bih da manje osuđujemo, a više osluškujemo.

I za sam kraj leksikona:

Miroslav: Odgovorom na ova pitanja, bliže sam sebi. Bliži sebi, bliži sam svojim željama i snovima.

Foto: Instagram @thedancingis_good

Ilustracije: Miroslav Živanov

Učitati još
Zatvori