Ko je Eli i zašto bi trebalo da ga imate u svom domu + GIR sajamski favoriti na popustu
Ko je Eli i zašto bi trebalo da ga imate u svom domu + GIR sajamski favoriti na popustu

Ko je Eli i zašto bi trebalo da ga imate u svom domu + GIR sajamski favoriti na popustu

Ono što je Nedelja mode u modnom univerzumu to je Sajam nameštaja u svetu enterijera. A ono što im je zajedničko jeste da se ni jedno ni drugo ne propušta. Pa nakon Nedelja mode koje su najavile trendove za ss ‘24 fokus prebacujemo na enterijer priče i to one koje donose novitete ali i sajamski popust. Jedna takva ali lokalna storija počinje pod #oktobar u GIR-u i donosi kolekciju nameštaja i aksesoara koju je za vas kreirao GIR kreativni tim. 

As usual iz ove kreativne manufakture nameštaja dizajniranog tako da ispunjava potrebe savremenog načina života, dolazi i jedan od noviteta koji smo odmah nakon predstavljanja upisali na Journal Wishlist a reč je o fiktivnom liku Eli koji je izmaštan do najsitnijih detalja sa ciljem da i aksesoari u prostoru dobiju karakter. Ko je Eli i zašto bi trebalo da ga imate u svom domu ali i koji su naši sajamski favoriti na popustu, saznajte u nastavku.

BRATISLAV X GIR: Upoznajte Eli

Kako bi nastao Eli, šarmantan i topao karakter, GIR se još jednom udružuje sa dizajnerom Bratislavom Milenkovićem. Eli podseća na dečiji crtež, dok njegova silueta sačinjena od linije koja iscrtava njegova ramena, ruke, noge i trup, pokreće maštu čim ga ugledate.

Eli je nastao kao jednostavan crtež. Elipsasti torzo, tri tačke za lice i još tri tačke da donesu na njega toplinu a ujedno i grafički ritam. Šešir, cipele i to je sve. Bio sam radoznao da istražim da li postoji način da jedna tako linijska silueta napusti dvodimenzionalnost papira i pređe u trodimenzionalan svet.

Bratislav

Ubrzo nakon skica Eli je zaživeo u formi 3d rendera sa mnogobrojnim verzijama. Kao i sa Balloon Parade, tu je Vladimir Stevanović doprineo svojm veštinama pri modelovanju i renderovanju. Odatle je Eli svoj razvoj nastavio sa ekspertima iz GIR-a, uz eksperimente sa proporcijama, tehnikama bojenja i štampe da bi na kraju zaživeo u formi koju ima danas.

Elijeva silueta sa sobom donosi lakoću razigranog dečijeg crteža. Tako zabavan karakter može da bude odlično društvo, kako na radnom stolu, tako i na polici u domu, pravljen je sa idejom da svojom pojavom unese radost i ljupkost u koji god prostor da ga stavite.

Ko je stvorio ELIja?

Bratislav Milenković je ilustrator koji živi i radi u Beogradu. Za vreme studija na Fakultetu primenjenih umetnosti, njegovo interesovanje za ilustraciju i grafiku je doprinelo razvoju smelog i vibrantnog rukopisa. I otvorilo put ka eksperimentima u različitim disciplinama tokom godina. Njegovu dosadašnju karijeru obeležila je saradnja sa brojnim klijentima širom planete.

#OKTOBAR u GIR-u

Mesec oktobar je rezervisan za dizajn, kućni sajam i održivu kupovinu u GIR-u. Tokom celog meseca imate priliku na popust u iznosu od -20% na sve GIR i Ethnicraft proizvode. Istražite ponudu na girstore.com ili uživo u salonu na adresi Trešnjinog cveta 5. Do tada, izdvajamo naše favorite iz sekcije noviteti, ali i #oktobar u GIR-u.

Journal finds:

Eli
Eye Lounge stolica
PI pomoćni stočić
Organic skulptura
Lasta polica 1

Foto: Instagram @gir.rs
GIRstore

Učitati još
Zatvori