Otvaramo vrata chic penthausa u Kragujevcu koji će vam se dopasti na prvu
Otvaramo vrata chic penthausa u Kragujevcu koji će vam se dopasti na prvu

Otvaramo vrata chic penthausa u Kragujevcu
koji će vam se dopasti na prvu

Nakon raskošnog beogradskog salonca i insajderske priče o stanu Nataše Bekvalac, donosimo još jednu ekskluzivnu enterijer priču. Ovog puta otvaramo vrata chic penthausa u centru Kragujevca u kome živi estetski osvešćen, mladi bračni par. Upravo tako finalno izgleda i njihov dom koji podseća na enterijere iz sedamdesetih. U fokusu su prirodni materijali od drveta i drvenih elemenata, koji daju posebnu toplinu, zbog čega nam se ovaj stan na poslednjem spratu i dopao na prvu.

Ipak, ono čemu dajemo svakako poen više kada je reč o enterijeru ide na račun domaćih proizvođača koji dominiraju u ovom stanu. Pa tako ovde možemo videti domaće proizvođače nameštaja poput: domaćeg brenda Jelofina koji je ujedno i zastupnik za brend Kare, kao i Mimco Living, Domus, Stajić ali i skandinavske brendove koje u svojoj ponudi ekskluzivno ima Soba 23.

Vedrana-Markovic
Vedrana-Markovic
Vedrana-Markovic

Vedrana Marković Atelier

Enterijersko rešenje ovog chic stana u centru Kragujevca potpisuje arhitektkinja Vedrana Marković ispred istoimenog Vedrana Marković Atelier-a koji je osnovan prošle godine. Nakon završenih studija arhitekture u Milanu i rada u poznatom internacionalnom birou, Vedrana je profesionalni angažman nastavila u svom rodnom gradu Kragujevcu, trudeći se da naučene italijanske principe dizajna i estetike inkorporira u domaće okvire.

Pretežna sfera delovanja su projekti enterijera za rezidencijalne i komercijalne objekte. Opipavajući puls svakog klijenta ponaosob i crpeći inspiraciju iz komunikacije s njima, kreira autentične prostore u koje upisuje sopstveni senzitivni kod. Vedranino interesovanje posebno je usmereno na mirenje naizgled nepomirljivih principa. Otuda i ovo atipično rešenje kada je reč o enterijeru šarmantnog penthausa u Kragujevcu.
Vedrana-Markovic
Vedrana-Markovic

From the scratch

Ovaj projekat je od prvog trenutka bio specifičan, jer je klijentkinja imala interesantne zahteve. Nije želela da se koriste elementi oblikovanja koji se inače nalaze u savremenim projektima enterijera, već je na umu imala stil koji bi mogao da se okarakteriše kao vanvremenski. Takođe, nije želela da stan bude pretenciozan, već prijatan i topao, pa je samim tim Vedrana imala veoma izazovan zadatak.
Budući da je projekat započet dok je stan bio u sivoj fazi, to znači da je bilo izmena vodovodnih, elektroinstalacija, odabira keramike, podnih i zidinih obloga, a zaključen je odabirom krupne dekoracije. Nakon kreiranja idejnog rešenja, koje je odmah usvojeno, projekat nije trpeo veće izmene. U ovom slučaju, za celokupan utisak, od presudnog je značaja poverenje koje se rodilo na relaciji klijenti – arhitekta.

Smelo rešenje

Balans u izborima, što se tiče boja, cenovnih kategorija elemenata, materijala, doveo je do smelog rešenja. A to saznajemo već na prvu čim smo ugledali kombinaciju boja, tekstura ali i elemenata. Iako nepretenciozno, ovo, pomalo smelo rešenje, vodi nas u maksimalističke predele Italije i pomalo u centralnu Francusku. Setlo plava u kombinaciji sa crno-belim detaljima i blagim sedefastim tonovima, jasno upućuje na smelo & chic rešnje koje bi se dopalo svim zaljubljenicima u enterijer.
U prostoru dominiraju tapete koje svakako podsećaju na enterijere iz sedamdesetih, kao prirodni materijali u vidu drveta, lanenih zavesa. Što se nameštaja tiče, većina je izrađena po nacrtu i meri, a komadni nameštaja Jelofina koji je ujedno i zastupnik za brend Kare, kao i Mimco Living, Domus, Stajić ali i skandinavske brendove koje u svojoj ponudi ekskluzivno ima Soba 23. Tu je i neizostavna Zara home, za detalje.

Interior Inspiration: The White Lotus

Čini se da je obožavana The White Lotus serija uspela na velika vrata da vrati tapete. Pa tako ih u ovom enetrijeru vidimo kao inspiraciju koju nismo mogli ni da zamislimo. Dok u hodnicima stana zahvaljujući nežnim tapetima dominira duh 70-ih, u spavaćoj sobi je situacija drugačija.

Potpuni opozit od prostorije iz prostorije koja povezuje i druge delove stana, ovde zatičemo hrabri print tapeta sa zagasitim tonovima. U kombinaciji sa zagasitom zelenom koja dominira prostorom, naslućujemo dobar san i prekopotreban odmor. Delimično stlična estetika prožima se i do kupatila koje je takođe u nešto zagasitijim tonovima. Crno-beli pattern je ovog puta zadržan, te je sve stiliski uvezano i sa drugim prostorijama.

Foto: Jovana Rakezić jovanarakezicphotography

Učitati još
Zatvori