„DIVA” izložba predstavlja razlog više za posetu Budimpešte
„DIVA” izložba predstavlja razlog više za posetu Budimpešte

„DIVA” izložba predstavlja razlog
više za posetu Budimpešte

Umetnost kao takva svojim bojama i produktima čini bezgraničan izvor inspiracije. Bila to moda kao pokretna grana ove kategorije ili slike koje nam nemo govore hiljdu i jednu reč, želimo biti deo svega što ima veye s istom. Nedavno, svedočili smo izložbi blistave karijere Naomi Campbell koju možete posetiti do šestog juna iduće godine. Dok se nalazimo u isčekivanju otvaranja Muzeja prekinutih veza, 319km od Beograda otkrili smo izložbu koja veliča žensko stvaralaštvo kao i pojam Dive, s velikim D, naravno. Ukoliko je Budimpešta bila destinacija na vašoj must visit listi, donosimo razlog više za konačno bukiranje avionskih karata, uz DIVA izložbu smeštenu u Kući Mađarske muzike.

DIVA (with a capital D)


diva [ˈdiːvə]
Veličanstvena postavka iz londonskog Victoria & Albert muzeja ovog puta svog drugi dom pronašla je u Budimpešti. Izložba koja veliča žensko stvaralaštvo na poljima muzike, umetnosti, mode i filma čini manifestaciju koju ne želimo da propustimo. Unutar odaja glamurozne Kuće mađarske muzike izloženi su kostimi mnogih žena koje slobodno možemo nazvati Divama. Neke od njih su Rihanna, Withey Houston, Adele, Cher i mnoge druge. Međutim, ova izložba čini mnogo više od  glamuroznih haljina koje izlaže. Ona poručuje da je apsolutno svaka žena na ovom svetu Diva. Sve mi, koje držimo ovaj svet na nogama, možemo sebe slobodno nazvati Divama, jer to i jesmo. Termin Diva, primarno bio je vezan za italijanske operske dive i takozvane primadone. Ali je u istom označavao i sinonim za ženu, boginju i damu.
Bile na crvenom tepihu, filmskoj premijeri, kod kuće u opuštenom izdanju ili na poslu, bitno je da se svakodveno setite da se Dive.

Budapest has it all


Pored epohalne arhitekture, fantastične tradicionalne hrane kao i mnogih atrakcija, Budimpešta je sada postala kolevka glamurozne izložbe. Pored mnogih kostima koji čine imperativ pomenute izložbe, jedan od najikoničnijih koji ćete imati prilike da vidite jeste Maison Margiela kreacija sa Met Gale koju je ponela Rihanna u sklopu Heavenly Bodies tematike. Pomenutu izložbu imaćete prilike da posetite do 15. septembra ove godine.

Izdvojili smo odabrani smeštaj u kom ostajemo, znamo da u Njujork cafe-u pijemo kafu, a svoj art đir ovog puta prepisujemo DIVA izložbi. Te se čini da Budimpešta predstavlja idealnu destinaciju koju moramo posetiti.

Foto: YouTube / House of Music Hungary / Instagram /@sekadiskoteka, @vamuseum

Učitati još
Zatvori