Coco Dávez: Španska dizajnerka čiji raznobojni rad pratimo i vollimo
Coco Dávez: Španska dizajnerka čiji raznobojni rad pratimo i vollimo

Coco Dávez: Španska dizajnerka čiji
raznobojni rad pratimo i vollimo

Špansku grafičku dizajnerku Valeria Palmeiro, umetničkog imena Coco Dávez, krasi jedinstven vizuelni jezik zbog kojeg njene radove nećete moći da ne prepoznate kada ih sledeći put vidite. Međutim, njen multimedijalni opus razlog je zbog kojeg smo želeli da vas sa istim upoznamo, kako verujemo da je vredan vaše pažnje.

I dizajnerka, i fotografkinja, i voditeljka podkasta

Podkast koji je Coco pokrenula, naslovljen Participantes para un delirio, već sezonama unazad slušamo i preporučujemo svima kojima nivo španskog dozvoljava da isprate dinamičan govor lokalnih Španaca. Dovodeći raznovrsne goste u svoj studio, inače istaknuta imena umetničke scene ponajviše Madrida, Coco pokreće razgovore na teme kreativnosti, odrastanja, ženskog iskustva i mnoga druga, koja mogu biti podsticajna za vaš naredni razgovor sa prijateljima. Ovo kažemo iz iskustva. Čak i da vam imena njenih gostiju nisu naročito poznata, predlažemo da im ipak date šansu. Kako zbog kreativnih sagovornika, tako i zbog veštine kojom Coco pokreće diskusiju na relevantne teme, sa svakom odslušanom epizodom bićete, ako ništa drugo, ono barem nadahnuti da o njima i sami promišljate.

Kada su njeni grafički radovi u pitanju, svoj prepoznatljiv stil Coco je izgradila, osim na specifičnom odabiru boja, i na apstraktnom predstavljanju figura koje crta. Tako je i nastala njena prva knjiga Faceless, prevedena i na naš jezik, u izdanju kuće Dibidus. Tim je projektom Coco zapravo zapečatila svoj jedinstven vizuelni izražaj, kojim pretvara prepoznatljive likove – od Pikasa do Britney Spears – u šarenolike „bezlične“ portrete. Osim ličnih projekata, Coco je sarađivala na brojnim komercijalnim kampanjama. Tako njeni radovi krase zidove nekoliko restorana u Madridu, a mogu se naći i majice lokalnog brenda sa njenim prepoznatljivim dezenom.

Uz sve to, Coco se bavi i fotografijom. Analogne razglednice sa različitih destinacija često deli na zasebnom profilu, @feelthefomo, koji toplo preporučujemo da uvrstite u svoju following listu.

Pre nego što odemo….

Za kraj, kada smo već virtuelno zavirili u kreativni studio Coco Dávez, ne možemo da odemo, a da ne pomenemo – njen dom. Uređen u skladu sa njenim likovnim jezikom, Coco je svoj stan u Madridu pretvorila u žuto-plavo-crvenu oazu. Vibrantni zidovi, ali i detalji, svakako nisu za one slabog srca, a posebno ne za minimaliste.

Foto: Instagram (@cocodavez)

Učitati još
Zatvori