The Mystery of Banksy: U Beču je postavljena izložba 150 radova misterioznog umetnika
The Mystery of Banksy: U Beču je postavljena izložba 150 radova misterioznog umetnika

The Mystery of Banksy: U Beču je postavljena izložba 150 radova misterioznog umetnika

Prva pomisao na novembar u Beču mnogima će biti – Advent! Ova dugogodišnja manifestacija jedna je od najpoznatijih u Evropi i sjajan je razlog za posetu austrijske metropole. Ali, sjajan povod za posetu Beču mogle bi biti i fantastične izložbe koje se održavaju u ovom gradu. Svoja vrata već je otvorila izložba koja uspešno spaja tehnologiju i umetnost, i donosi interaktivni pristup slikarstvu impresionističkog prvaka Claudea Moneta.

Također, trenutno je u Beču moguće razgledati i izložbu posvećenu jednom od najvećih umetničkih misterija 21. veka. Reč je o britanskom grafiti umetniku Banksyju, čija dela već decenijama privlače interes svetske javnosti. Izložba The Mystery of Banksy – A Genius Mind donosi uličnu umetnost anonimnog genija u prostor Wiener Stadthallea.

Photo: COFO Entertaiment
Photo: Dominik Gruss

Izloženo je 150 reprodukcija najpoznatijih Banksyjevih dela. Ipak, prema Banksyjevom motu Copyright is for losers ©TM, ni ovaj hommage njegovom radu nije zvanično autorizovan zbog njegove anonimnosti.

U 18 prostorija na različitim materijalima, kao što su platno, tkanina, aluminijum, forex i pleksiglas, reprodukovani su i objedinjeni grafiti, fotografije, skulpture, video instalacije i grafike, posebno objedinjene za ovu izložbu. Celi postavka zaokružuje uzbudljiv videodokumentarac koji osvetljava najvažnije faze Banksyjeve karijere.

©Dominik Gruss
Photo: Dominik Gruss

U jedinstvenom ambijentu, The Mystery of Banksy – A Genius Mind posetiteljima pruža celokupan pregled i uvid u dela ovog izuzetnog umetnika. Izložba ostaje otvorena sve do 5. februara 2023. godine. Detalji o ulaznicama dostupni su na linku.

Ps: U novembru u Beč stiže i izložba koja će osvojiti obožavatelje najpoznatijeg čarobnjaka na svetu. Više o  interaktivnoj izložbi Harry Potter: The Exhibition možete doznati ovde.

Tekst je preuzet sa sajta Journal.hr

Foto: PR

Učitati još
Zatvori