Soundtrack treće sezone serije „Bridgerton“ donosi nove muzičke obrade – znamo i koje
Soundtrack treće sezone serije „Bridgerton“ donosi nove muzičke obrade – znamo i koje

Soundtrack treće sezone serije „Bridgerton“ donosi nove muzičke obrade – znamo i koje

Nedavno smo obradovali fanove serije Bridgerton (među kojima smo i mi) da se treća sezona bliži. Iz trailera smo mogli da vidimo delić onoga što možemo očekivati od nove sezone. I naravno da je u fokusu još jedna ljubavna priča. Osim autentično predstavljenih romansi, naveli smo još nekoliko razloga zašto volimo ovu seriju. Bridgerton se ne zadržava na površinskim karakteristikama svojih likova, već nam nudi kompleksne i slojevite junake, ulazeći u razloge i uzroke njihovih postupaka i osećanja. I sva ova osećanja, ljubav, požrtvovanje, ljubomora i inspiracija ispraćeni su modernom muzikom prilagođenom tom vremenu koja dodatno dočarava čitavu atmosferu serije. Kao i prethodne, i treća sezona donosi nove orkestralne pop obrade modernih izvođača. Soundtrack treće sezone serije Bridgerton je poznat, a evo šta možemo očekivati.

Muzika u seriji Bridgerton nije samo pozadinski element. Ona je postala integralni deo priče, pomagajući i u stvaranju atmosfere 19. veka Londona sa svežom, modernom notom. Očekivano, treća sezona neće razočarati. Kao što smo već napomenuli, treća sezona će biti podeljena u dva dela. Svaki deo se sastoji iz četiri epizode, pa je tako i soundtrack podeljen na dva dela.

The connection between music and emotions

Soundtrack prvog dela, treće sezone Bridgertona donosi nove muzičke obrade, uključujući hitove kao što su Happier Than Ever od Billie Eilish, Dynamite, južnokorejskog boys benda BTS-a, i Cheap Thrills od omiljene nam Sie. Sve ove obrade izvodi dobro poznati Vitamin String Quartet. Ovaj kvartet već je pokazao svoju izvanrednu sposobnost transformacije modernih pop hitova u elegantne orkestralne kompozicije. I zato ništa manje ne očekujemo ni od ove sezone. Pesmu Jelaous, od Nicka Jonesa, će izvesti bend Shimmer. Takođe, četvrta epizoda uključuje obradu pesme Snow On The Beach, Taylor Swift i Lane Del Rey, koju će izvesti Atwood Quartet.

Jedna od ključnih figura koja stoji iza muzičke selekcije u seriji je supervizor za muziku, Justin Kamps. On je izrazio svoju predanost pronalaženju savršenih pesama koje će upotpuniti svaki trenutak serije. Kamps je istaknuo da je odabir muzike temeljen na scenariju, temama i emocionalnoj suštini svake scene, te da je upravo muzika ključni deo story tellinga. Verujemo da ćemo i ovog puta moći da kroz muziku, osetimo emocije protagonističkog ljubavnog para.

Foto: Instgram @bridgertonnetflix

Učitati još
Zatvori