Kako se radovati maju i zašto volimo “Bridgerton”?
Kako se radovati maju i zašto volimo “Bridgerton”?

Kako se radovati maju i zašto
volimo “Bridgerton”?

Za sve stare fanove možemo reći legendarnog Bridgertona, pisali smo ranije o tome šta nas očekuje u nadolazećoj trećoj sezoni. S obzirom na to da se release date opasno približava, odlučili smo da se osvrnemo na sve ono što smo voleli u prethodnim sezonama i iz ugla prosečnog gledaoca istražimo zašto je Bridgerton sinonim za dobro raspoloženje. Znamo kako delujemo outsider-ima koji su se sa serijom susreli nekada u prolazu skrolujući kroz internet more. Na tim talasima, ukoliko su videli nekoliko fotografija ili kratkih isečaka, Bridgerton može delovati kao laka zabava koja se brzo zaboravi – dok je realnost potpuno drugačija.

So lets begin because, dearest gentle readers, season 3 is here!

It’s the Final Countdown.

Jedan od najznačajnijih aspekata serije jeste nesvakidašnji pristup kastingu. Ovo je pristup koji donosi inovaciju, pristup koji se buni, pristup koji tera na razgovor. U isto vreme, on donosi radost onima koji do skoro nisu mogli da vide nekoga sličnog sebi na malom ekranu u ulogama prinčeva, princeza, vojvotkinja, pa čak i same kraljice. Bridgerton koristi color-blind ili color-conscious kasting, što znači da se glumci ne biraju isključivo na osnovu svoje rase ili etničke pripadnosti, time donoseći raznolikost u period koji se tradicionalno prikazuje kao homogen, čime se stvara osvežavajuća i moderna atmosfera.

Vanvremenske priče aktuelne od Antigone do danas – ljubav, požrtvovanje, ljubomora i inspiracija grandiozno su ispraćene bogatim i šarenim vizuelnim stilom – velelepnim kostimima i raskošnom i pažljivo osmišljenom scenografijom. Za razliku od nekih ostvarenja sličnog žanra, Bridgerton se ne zadržava na površinskim karakteristikama svojih likova, već nam nudi kompleksne i slojevite junake, ulazeći u razloge i uzroke njihovih postupaka i osećanja, time čineći da možemo realno da analiziramo one koje volimo, ali neretko i razumemo one koji nam nisu dragi.

Nesumnjivo, proleće je vreme kada nas priroda zove napolje. 20+ C, potreba za sunčanim naočarima i ozelenele krošnje drveća idealna su kombinacija za šetnju, baštu najdražeg kafića ili dugo planirani beg iz gradske vreve. Ipak, ako ste kao mi, ova kombinacija ponekad zna i da umori, neminovno noseći sa sobom imperativ – iskoristi dan. Čak iako je sunčano, nekad volimo da spustimo roletne i dan iskoristimo opuštajući se, bez obaveze i plana, uživajući u epizodama omiljene serije.

Upravo zbog toga hvala Bridgertonu što ne igra na proverenu nova sezona na jesen kartu, već nam omogućava da u šarenolikoj eksploziji boja, kostima i emocija uživamo baš onda kada im je vreme – u proleće.

Foto. Instagram / @bridgertonnetflix 

Učitati još
Zatvori