Nakon višegodišnje pauze, Shakira je objavila novi album – a najviše pažnje privukao je duet sa Cardi B
Nakon višegodišnje pauze, Shakira je objavila novi album – a najviše pažnje privukao je duet sa Cardi B

Nakon višegodišnje pauze, Shakira je objavila novi album – a najviše pažnje privukao je duet sa Cardi B

Još krajem prošle godine mogli smo zaključiti da će 2024. godina biti u znaku muzike i novih albuma. U prilog tome ide činjenica da je poduži spisak na kom su se našle pop pevačice Dua Lipa, Ariana Grande, Billie Eilish, Jennifer Lopez i mnoge druge svakog dana bogatiji za bar još jedno ime. Na njemu se našla i kolumbijska pevačica Shakira, čiji novi album je izašao 22. marta.

Las Mujeres Ya No Lloran

Poslednji album pod nazivom El Dorado pevačica Shakira objavila je tokom 2017. godine. Najzapaženija pesma na njemu bila je kolaboracija sa Malumom, odnosno pesma Chantaje, a album je vrlo brzo zauzeo prvo mesto na Billboard top listi – i to u kategoriji latinskih albuma.

Potom je usledila neočekivana pauza, ali je tokom nje Shakira objavljivala pojedine pesme kroz koje se spremala za veliki muzički povratak. Među njima se izdvojila Music Sessions Vol. 53 – numera koja je oborila rekord po pitanju pesme na španskom jeziku koja je u jednom danu ostvarila najveći broj slušanja na platformi Spotify.

Upravo po rečenici iz ove pesme čitav novi album, 12. po redu, dobio je naziv. U prevodu, on odražava Shakiru i njen čvrst stav: Žene više ne plaču.

Las Mujeres Facturan

Na novom albumu našlo se ukupno 16 pesama – kako samostalnih, tako i kolaboracija sa izvođačima kao što su Karol G, Rauw Alejandro i drugi. Ipak, najviše pažnje privukao je duet koji je pevačica snimila sa Cardi B pod nazivom Puntería. Ova pesma već je dobila i muzički spot, a u narednim mesecima očekuju se i drugi. Takođe, ovo je prvi album koji je pevačica objavila u digitalnoj, ali i u formi vinila.

Album, između ostalog, prikazuje na koji način je Shakira doživela transformaciju u gotovo svakom aspektu. Ona je na Instagramu opisala kreativni proces koji stoji iza njega kroz pojam alhemije. Odnosno, kao pretvaranje suza u dijamante, a ranjivosti u snagu.

Upravo zbog toga, fanovi su bili sigurni da se iza naziva Las Mujeres Ya No Lloran krije još jedan fenomenalan album – a tako je i bilo. On je drugačiji, jedinstven i melodičan, te svojstven prepoznatljivom stilu kolumbijske pevačice.

Foto: Instagram @shakira

Učitati još
Zatvori