O kome peva Shakira u novoj pesmi?
O kome peva Shakira u novoj pesmi?

O kome peva Shakira u novoj pesmi?

Dok smo mi spavali, na hispanskoj strani Twitter-a pričalo se o samo jednoj stvari. Kolumbijska zvezda Shakira izbacila je novu pesmu nešto posle ponoći po evropskom vremenu. Za malo više od osam sati, koliko je prošlo od objavljivanja, a do pisanja ovog teksta, YouTube snimak pesme ima već 22 miliona pregleda.

O čemu se radi? Zašto na pomenutoj društvenoj mreži već postoji preko 1.3 miliona tvitova pod heštegom #Shakira, čineći ga tako prvim u svetskom trendingu?

Pesma nema zvaničan naziv, tačnije naslovljena je jednostavno BZRP Music Sessions #53. Pre nego što nastavimo, objasnićemo o čemu se radi. BZRP je akronim imena Bizarrap, argentinskog DJ-a i producenta, koji je do sada sarađivao sa mnogim poznatim imenima latino scene. Među prvim pesmama koje su pomogle da se muzičar probije do slušateljstva širom španskog govornog područja bila je kolaboracija sa Nathy Peluso, 2020. godine. Onda je prošlog leta stigla pesma sa španskim izvođačem koji nastupa pod imenom Quevado, i od tada je mladi Argentinac od svega 24 godina među najslušanijim na streaming platformama na teritorijama Iberijskog poluostrva i Latinske Amerike. Sve ove saradnje nose naziv rednog broja njegove muzičke sesije.

Elem, pređimo na ono najvažnije.

(O) kome to peva Shakira u ovoj numeri?

Kao i svi pravi umetnici, i Shakira za svoje dela pronalazi inspiraciju u ličnom životu. Tako je tekst nove pesme preplavljen referencama na njene prethodne radove, igrama reči i duhovitim doskočicama kojima ne tako implicitno šalje poruku svom bivšem suprugu. Radi konteksta, treba da znate da je španski fudbaler, Gerard Piqué, prošle godine okončao njihov 12 godina dug brak prevarom. Osim toga, Shakira je naišla i na probleme sa španskim vlastima, konkretno sa poreskom upravom ove zemlje (šp. La Hacienda). Međutim, Kolumbijka se sada ne ustručava da kroz pesmu govori o svemu tome.

Zato kaže: Una loba como yo no está pa’ tipos como tú [Ova vučica nije za likove kao što si ti], upućujući na svoj hit Loba odn. She Wolf u engleskoj verziji. Kasnije pominje i ime svog supruga u ne tako suptilnoj, ali zbog toga ništa manje zabavnoj igri rečima. Na sličan način, provukla je i ime aktuelne devojke španskog fudbalera.

Konačno, Shakira dostavlja prilično jasnu poruku: Las mujeres ya no lloran, las mujeres facturan [Žene više ne plaču, sada dostavljaju račune].

Fotografija: Instagram (@shakira)

Učitati još
Zatvori