Her hips definitely don’t lie: Shakira dobila statuu u rodnom gradu u Kolumbiji
Her hips definitely don’t lie: Shakira dobila statuu u rodnom gradu u Kolumbiji

Her hips definitely don’t lie: Shakira dobila statuu u rodnom gradu u Kolumbiji

Shakira je počastvovana statuom u rodnom gradu Barankilja u Kolumbiji. Bronzana statua visoka šest i po metara otelotvoruje pevačicu sa visokim isprepletenim rukama, otkrivenim stomakom i savijenim torzoom na jednu stranu, označavajući njen kultni pokret kuka. And we say – her hips definitely don’t lie.

@shakira

Ne lažemo kada kažemo da nam je Shakira u poslednjih godinu dana ušla u listu omiljenih žena. Namerno ne kažemo pevačica. Naša naklonost prema njoj je započela empatijom koju smo imali zbog okončanja njenog braka sa fudbalerom Gerardom Piquéom zbog navodne prevare. Kasnije, to saosećanje je preraslo u ljubav i divljenje zbog jačine koju je pokazalo izbacivši pesmu u kojoj govori baš o tom nemilom događaju. Una loba como yo no está pa’ tipos como tú [Ova vučica nije za likove kao što si ti] poručila je svom bivšem mužu. A mi se potpuno slažemo.

Omaž Shakiri

Super Bowl, prevazilaženje ličnog bola kroz umetnost i kasnije uzdizanje poput feniksa – sve je ovo Shakira. Zato mislimo da je ova statua došla u pravo vreme. Bronzanu i visoku šest i po metara, ovu statuu je napravio vajar Yino Márquez. Prikazuje Shakirin prepoznatljiv trbušni ples, u bikiniju i dugoj lepršavoj suknji. Na donjoj ivici suknje nalaze se nabori koji simbolišu talase mora i reka. Radio je na skulpturama od svoje šesnaeste godine i njegov trud se definitivno isplatio. Naime, Shakira ga je pohvalila rekavši da bolje nije mogao da je prikaže i da je uhvatio njenu pravu suštinu.

Srce koje komponuje i kukovi koji ne lažu

Srce koje komponuje, kukovi koji ne lažu, talenat bez premca, glas koji pokreće mase i bose noge koje marširaju za dobro dece i čovečanstva, piše na ploči ispod statue. Shakira je na svom Instagram nalogu objavila da je ovakva posveta nešto što njeno malo srce ne može podneti. Na svečanom otkrivanju statue prisustvovali su Shakirini roditelji a najbolje od svega jeste što je statua prikazana upravo na dan rođendana Shakirine majke. A mi smatramo da je sve ovo i te kako zaslužila.

Foto: Instagram @shakira

Učitati još
Zatvori