Peggy Gou objavila iščekivani debi album “I Hear You”
Peggy Gou objavila iščekivani debi album “I Hear You”

Peggy Gou objavila iščekivani debi
album “I Hear You”

Nakon što smo ispratili novu pesmu jedne od najkul devojaka trenutne muzičke scene Peggy Gou, dočekala nas je vest da je objavila debi album. Umetnica, producentkinja, DJ-ica i kulturna ikona objavila je album I Hear You za izdavačku kuću XL Recordings. Jedan od najiščekivanijih debi albuma poslednjih godina, koji je usledio nakon njenih sedam objavljenih EP-va, predstavlja krunu godina rada za umetnicu rođenu u Koreji. Ona je jedinstveno cenjena i kao ikona underground scene. Međutim, cenjena je i kao globalna senzacija, ostajući verna sopstvenoj viziji.

Južnokorejska DJ i producentkinja Peggy Gou jedna je od najuspešnijih žena u svojoj industriji. Njen novi album I Hear You predstavlja korak ka sledećem nivou njene umetnosti, gde smelo utvrđuje svoj glas kroz kaleidoskopsku prizmu house muzike ’90-ih. Pred njom je nastup u Gunnersbury Parku u Londonu, 17. avgusta pred sigurno 25000 ljudi. Procenjuje se da je nastupila pred milion fanova u protekloj godini. Prošlogodišnji hit leta (It goes Like) Nanana, zauzeo je vrh top lista single-ova u Holandiji, Belgiji i Grčkoj, kao i Billboard Dance Airplay listi, i mesecima je bio u vrhu Top 10 britanskih top lista.

Peggy Gou – I hear you – album koji se čekao

Kao što je često slučaj u svetu dance muzike, uspeh uvek prati sumnja. Prvi proboj došao je kada je promoter video njenu fotografiju, umesto što je čuo njen DJ set .

Dok je oblikovala svoj jedinstveni spoj eklektične klupske muzike, ustoličila je svoju poziciju kao kreator ukusa i kulturna sila kroz svoju muzičku i dizajnersku etiketu Gudu. Kao i modnu liniju Peggy Goods. Nakon sedam EP-eva i mnogih objavljenh singlova, korak po korak, Peggy Gou ulazi u sledeću etapu svoje umetnosti. I to svojim iščekivanim prvim albumom I Hear You.

It goes like

Kroz godine proučavanja muzičkih velikana i eksperimentisanja, kao glavna izvođačica, autorka teksta i producentkinja album I Hear You Gou je usavršila nostalgičan, ali elektrizirajući progresivan zvuk albuma. U njemu spaja utopijske osobine klupskih hitova devedesetih sa svojim širokim referencama i laganim vokalima.

Album obiluje hitovima uključujući aktuelni singl Lobster Telephone – savršenoj destilaciji melodično ugodne i tehnikolor house muzike, njen duet sa Lennyjem Kravitzom I Believe in Love Again i nepobitni favoriti publike poput 1+1=11 sa pratećim muzičkim spotom režiranim od strane umetnika Olafura Eliassona i pomenutim hitom iz 2023. godine (It goes Like) Nanana, nastalim  iz ljubavi prema klasicima devedesetih poput pesama Rhythm Is a Dancer grupe SNAP! i 9PM (Till I Come) ATB-a, kojima se stalno vraćala tokom pandemije. Najstarija pesma na albumu možda je i najbolja – I Go je klasična balearska pesma.

Peggy Gou / brief history

Pesma I go je takođe fantastična izjava o istorijskom preobražaju. To potvrđuje činjenica da Južna Koreja nije imala klupsku muziku kada je Gou odrastala. Tek kada se preselila u London sa 14 godina, upala je u svet elektronske muzike. To je ostvarila posećujući omiljeni klub Plastic People, učeći Ableton, i čak aplicirajući za stažiranje u XL Recordings.

U međuvremenu, 2024. godina je za Peggy Gou već obeležena naslovnicama časopisa Billboard (SAD)Vogue Nemačka i L’Officiel Italia. Nazvana najkul DJ-icom na svetu od strane Rolling Stone-a, Gou je takođe krasila naslovnice mnogih modnih časopisa. Takođe se ponosi saradnjama sa Louis Vuitton-om, Mont Blanc-om i Samsungom.

Peggy Gou je jedinstveno poštovana i kao ikona alternativne scene i kao globalna senzacija, ostajući verna sopstvenoj nepokolebljivoj viziji, što je prouzrokovalo da postane jedna od najtraženijih DJ-ica i autorki elektronske muzike današnjice.

Foto: Instagram: @peggygou_

Učitati još
Zatvori