Music notebook: Ayra Starr
Music notebook: Ayra Starr

Music notebook: Ayra Starr

Afrobeat pravac poslednjih godina zauzima dominantno mesto na globalnoj muzičkoj mapi. Dovoljno je bilo da Beyonce početkom 2020. godine izbaci album Black is King, koji je bio prožet afričkim melosom, i time pokrene novi trend u muzici. Njen put sledili su i ostali, te je među prvima Kelly Rowland izbacila album u istovetnom ritmu. Ujedno, u fokus dolaze i mladi afrički muzičari Rema i Ayra Starr, koji su dodatno učestvovali u popularizaciji afrobeat-a.

S tim u vezi, kroz rubriku Music notebook upoznajemo Ayru Starr, mladu nigerijsku kantautorku, čiji je novi singl Commas postao viralan na gotovo svim društvenim mrežama.

Ko je Ayra Starr?

Dvadesetjednogodišnja nigerijska kantautorka ne pravi bilo kakvu vrstu kompromisa, već neprikosnoveno nameće muzičku filozofiju koja je utemeljena na principima afrobeat zvuka. Upravo je iz tog razloga za kratko vreme stekla veliku popularnost, a njene pesme broje preko milijardu streamova na relevantnim muzičkim platformama.

Najpre je upečatljivom bojom glasa izdominirala u rodnoj zemlji, dok ubrzo njen talenat biva prepoznat širom sveta. Ayra Star je početni talas slave iskoristila na prvi način, a muzičke numere sa prvog studijskog albuma 19 & Dangerous dostižu sam vrh muzičkih lista. Zatim su usledile i saradnje sa zvučnim imenima iz sveta muzike, među kojima svakako treba izdvojiti Kelly Rowland, Lila Durka i Tylu.

Commas…

Čak i da afrobeat nije žanr koji najradije slušate, mala je šansa da u nekom momentu putem društvenih mreža niste čuli upečatljiv ritam Ayrine pesme Commas. Novi singl je u kratkom vremenskom razmaku dostigao milionske preglede i broj slušanja na svim muzičkim platformama – što predstavlja odličnu uvertiru za drugi studijski album koji će ova kantautorka prezentovati uskoro.

Foto: Instagram @ayrastarr; Video: YouTube

Učitati još
Zatvori