Kanye West i Travis Scott ponovo zajedno na sceni
Kanye West i Travis Scott ponovo zajedno na sceni

Kanye West i Travis Scott ponovo
zajedno na sceni

Dugoiščekivani album Utopia je konačno napolju i mi smo već stigli da je proglasimo za mid, jer „ovaj zvuk smo već negde čuli“. Čuli jesmo, ali zašto je to problem? Projekat se zasniva na ideologiji jednog od najuticajnijih muzičkih projekata koji su promenili tadašnju klimu svetske muzičke scene, a sam Travis je bio ključni saradnik. Utopia možda jeste Yeezus 2, ali ne čini nam se da Ye ima nešto protiv. Čak bismo rekli da su njegovi stavovi dijametralno suprotni – Kanye West i Travis Scott konačno su nastupali zajedno i to ni manje, ni više nego na Circus Maximus događaju u Italiji.

„I’m loyal, I got Ye over Biden“ – Travis Scott, „Skitzo“

Da industrija i dalje poštuje radove najvećeg muzičkog  jeen-yuhsa jasno smo imali priliku da vidimo u trenutku kada Travis Scott najavljuje izlazak Kanye Westa uz reči: „There is no Utopia without Kanye West. There is no Travis Scott without Kanye West“. Stihovi pesme „Can’t Tell Me Nothing“ odzvanjali su glasnije nego ikada.

This one’s for the books.

Circus Maximus

Piramide su ispale iz priče, ali je Travis Scott ipak ispoštovao fanove. Utopia je „debitovala“ u Rimu na kultnom starorimskom stadionu. Podsećamo da upravo jedna od traka nosi naziv Circus Maximus koja neodoljivo podseća na pesmu Black Skinhead sa Kanyeovog albuma Yeezus. Na pesmi se pojavljuju The Weeknd i Swae Lee.

Takođe, pojam Circus Maximus se vezuje i za kratak film koji je producirao i režirao Travis Scott. Film će biti dostupan na Apple Music platformi.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori