Tri osvežavajuće hladne kafe koje možete pripremiti kod kuće
Tri osvežavajuće hladne kafe koje možete pripremiti kod kuće

Tri osvežavajuće hladne kafe koje
možete pripremiti kod kuće

U danima kada se suočavamo sa visokim temperaturama, složićete se da je poslednje što želimo u tim trenucima topla kafa. Zato je omiljeni napitak svih ljubitelja kafe hladna alternativa – sa dosta leda. Na taj način i dalje uživamo u dnevnoj dozi kofeina, ali ujedno pronalazimo način da se rashladimo.

Kako bismo kod kuće, u office-u – ili gde god se zadesili – napravili savršenu hladnu kafu presudno je – koju kafu koristimo. Bilo da je pijete sa ili bez mleka, ili volite da isprobavate nove ukuse, bogat ukus i raskošna aroma same kafe najvažniji su za potpun užitak. Kako nismo vični baristi, jednostavnost pripreme nam je takođe važna kako bismo uživali u omiljenoj kafi dok se pripremamo za odlazak na posao ili odmaramo nakon napornog dana.

Savršena hladna kafa kod kuće? Moguće je!

Nakon što smo bili u prilici da isprobamo Insta Grand instant kafe – postalo nam je jasno da će upravo one postati naš neizostavni saveznik za pripremu hladnih kafenih napitaka ovog leta.

Tada smo ih probali bez zaslađivača i dodataka poput šlaga i začina. Kako smo mogli da se uverimo u punoću ukusa i fine kafene note, rešili smo da tri vrste Insta Grand instant kafeClassic, Crema i Gold – iskoristimo za pripremu omiljenih kafenih napitaka u kojima uživamo leti.

Hladni kremasti ice latte

Sastojci

Priprema

Kako je za hladni latte ključna kremasta pena, za njegovu pripremu idealna je Insta Grand Crema kafa. Raskošan ukus i fina aroma, uz dugotrajnu, bogatu penu, u kombinaciji sa hladnim mlekom, ultimativni su letnji napitak za sve ljubitelje kafe. Kako biste napravili savršenu, kremastu penu, potrebno je da umutite dve kašičice Insta Grand Crema kafe i dve kašičice šećera uz 20 ml vrele vode. Kašičicom ili mutilicom mutite par minuta, dok ne dobijete željenu količinu i teksturu pene. U visoku staklenu čašu dodajte kockica leda, pa prelijte mlekom. Na vrh zatim dodajte umućenu kafu.

Hladna kafa sa mlekom

Sastojci

Priprema

Za pripremu hladne kafe biće vam potrebna Insta Grand Classic kafa. Njena raskošna aroma i fini naknadni ukus čokolade idealni su za pripremu uz dodatak mleka. U čašu najpre dodajte dve kašičice instant kafe, pa prelijte sa oko 50 ml vrele vode. Zatim ubacite kockice leda, pa prelijte mlekom. U zavisnosti od toga da li želite jači ili blaži ukus kafe, odredite količinu mleka. Po želji, možete umutiti penu po istom postupku kao za latte, pa dodati preko kafe.

Hladna kafa sa ukusom karamele

Sastojci

Priprema

Ukoliko volite da isprobavate nove ukuse, onda je hladna kafa sa dodatkom slane karamele nešto što ćete želeti da napravite. Najpre će vam biti potrebna Insta Grand Gold kafa. Izuzetan balans arome i gorčine koji poseduje ova kafa savršeno se uklapa sa slatkoćom karamele, a njen dugotrajan, prefinjen ukus i sofisticirani tonovi daju punoću ovom napitku. Za pripremu će biti potrebno da dodate najpre 1-2 kašičice ove instant kafe, u zavisnosti od jačine ukusa koji želite. Sipajte zatim oko 20 ml topinga od karamele po unutrašnjoj strani čaše. Prelijte sve sa oko 50 ml vrele vode, a onda dodajte najpre kockice leda, pa zatim i mleko. Penu umutite u zasebnoj čaši, pa prelijte preko kafe. Po želji, na vrh možete dodati još malo topinga od karamele, za slađi ukus.

Foto: Maja Mijatović

Učitati još
Zatvori