Coachella počinje ovog vikenda – a YouTube vam je omogućio da istovremeno gledate čak četiri nastupa
Coachella počinje ovog vikenda – a YouTube vam je omogućio da istovremeno gledate čak četiri nastupa

Coachella počinje ovog vikenda – a YouTube vam je omogućio da istovremeno gledate čak četiri nastupa

Dugoiščekivani festival Coachellaultimativno mesto dobrog provoda već 25 godina – počinje ovog vikenda. Line-up je odavno poznat, a među izvođačima našli su se Lana Del Rey, Doja Cat, Tyler, The Creator i mnogi drugi. Ipak, ukoliko vam se Los Anđeles i Coachella Valley u ovom momentu čine previše daleko – dobra informacija je da popularni festival i ove godine realizuje saradnju sa platformom YouTube. Samim tim, sve nastupe moći ćete da ispratite iz udobnosti svog doma – ali, od sada na unapređen način.

Coachella 24 x YouTube

Iako ovo nije prvi put da Coachella i YouTube sarađuju, od ove godine uveden je takozvani multiview feature. Ovo znači da će svi zainteresovani koji žele da pogledaju više nastupa koji se odvijaju istovremeno to moći da učine. Štaviše, upravo glavna novina je da će ekran biti podeljen na četiri dela. Drugim rečima, fanovi pojedinih izvođača moći će u isto vreme da gledaju i dožive čak četiri live nastupa.

Iako je YouTube bio partner brojnih festivala, do sada mogućnost gledanja četiri nastupa istovremeno nije bila dostupna. Međutim, iako će moći da se posmatra više koncerata, zvuk će biti dostupan za samo jedan od njih. Ipak, po potrebi, on će moći da se menja.

Coachella
Daniel DeSlover / Zuma Press / Profimedia

Ovaj feature biće dostupan tokom oba vikenda Coachella festivala. Pored toga, za vreme svih nastupa, fanovi će putem YouTube Shopping platforme moći da kupe merch svojih omiljenih izvođača.

Takođe, u pauzama između nastupa YouTube će prikazivati specijalan sadržaj koji se odnosi na ovogodišnje izvođače. Naposletku, celokupan program usmeren je ka želji da se ljudima iz celog sveta omogući jedinstveno iskustvo jednog od mnogima omiljenih festivala. A čini se da je ova platforma u tome i uspela.

Foto: Profimedia / YouTube @Coachella / Instagram @coachella

Učitati još
Zatvori