2 in 22: Billie Eilish oborila rekord i postala najmlađa dvostruka dobitnica nagrade Oskar
2 in 22: Billie Eilish oborila rekord i postala najmlađa dvostruka dobitnica nagrade Oskar

2 in 22: Billie Eilish oborila rekord i postala najmlađa dvostruka dobitnica nagrade Oskar

Ovogodišnju, 96. po redu dodelu Oskara obeležili su sjajni trenuci. Veče u Dolbi teatru je bilo veče za pamćenje za mnoge umetnike. Za ulogu u filmu Oppenheimer, Cillian Murphy je dobio Oskara, i to prvi put u svojoj karijeri. Emma Stone, koja je maestralno odigrala ulogu Belle Bexter u filmu Poor Things zavredila je titulu glumice sa čak dva Oskara, a sudeći po njenom emotivnom govoru, ovoj nagradi se nije nadala. U kategoriji najbolje sporedne uloge, takođe su prvi put u svojoj karijeri nagradu odneli Robert Downey Jr. (Oppenheimer) i Da’Vine Joy Randolph (The Holdovers). Ipak, ovo nije bilo veče za pamćenje samo za glumce. Osvojivši nagradu za najbolju originalnu pesmu iz filma Barbie, Billie Eilish, postala je najmlađa umetnica u istoriji koja je osvojila dva Oskara.

Billie Eilish piše istoriju

Omiljena nam pevačica sa svoje 22 godine je postala najmlađa osoba u istoriji koja je osvojila dva Oskara. Takođe, istu titulu je zavredio njen brat Finneas O’Connell, koji je zajedno sa Billie radio na obe pesme. Ove godine su dobili Oskara za pesmu What Was I Made For?. Prvog Oskara osvojili su 2020. za pesmu No Time to Die, rađenu za istoimeni film o Jamesu Bondu.

Billie Eilsih i Finneas O'Connell

Eilish je oborila rekord koji je postavila glumica Luise Rairner davne 1936. godine koja je, osvojivši nagradu za najbolju žensku ulogu postala najmlađa osoba koja je osvojila Oskar. Pesma What Was I Made For je i te kako doprinela celoj atmosferi filma. Melanholična, emotivna i duboka, ova pesma nosi dublju poruku o istraživanju identiteta. S obzirom na to da iza mlade pevačice stoji kvalitetan muzički opus, ne možemo da kažemo da nas je ova vest iznenadila.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori