Ovi trenuci obeležili su ovogodišnju dodelu Oskara
Ovi trenuci obeležili su ovogodišnju dodelu Oskara

Ovi trenuci obeležili su
ovogodišnju dodelu Oskara

U Los Anđelesu je sinoć, 10. marta održana 96. po redu dodela nagrada Oskar. Najboljim filmom proglašen je Oppenheimer, ostvarenje Christophera Nolana koji je za isti nagrađen u kategoriji najboljeg redatelja. Za glumačke uloge ostvarene u ovom film nagrađeni su i Cillian Murphy, kao glavni glumac i Robert Downey Jr, kao sporedni glumac. Oskar za najbolju glumicu otišao je u ruke Emma Stone, dok je pobeda u kategorije najbolje sporedne glumice pripala Da’Vine Joy Randolph.

Detalja lista dobitnika čeka vas ovde, dok popis najbolje odevenih možete pronaći na linku. U nastavku ćemo se osvrnuti na događaja koji su obiežili veče i o kojima bruje društvene mreže. I to redom:

Vanessa Hudgens očekuje prvo dete

Pojavivši se na crvenom tepihu u uskoj crnoj haljini s potpisom Vere Wang, glumica Vanessa Hudgens je potvrdila višenedeljna šuškanja o trudnoći. Sa suprugom Coleom Tuckerom očekuje prvo dete. Ova vest stigla je tri meseca nakon što je par izrekao ‘sudbonosno da’ na venčanju u Meksiku.

Vanessa Hudgens
Vanessa Hudgens

Pad Lize Koshy na crvenom tepihu

Komičarka Liza Koshy doživela je ono od čega mnogi strahuju kada kroče na crveni tepih – jedan pogrešan korak u pripijenoj crvenoj Marchesa haljini bio je dovoljan da se nađe na podu. A kada su videli njene cipele, mnogi su izrazili divljenje što je u istima uopšte uspela da hoda. Pad je postao jedan od viralnih trenutaka s crvenog tepiha, no verujemo kako će se na njega, za razliku od onog Jennifer Lawrence, brzo zaboraviti.

Liza Koshy
Liza Koshy

Uvodni govor prošao u znaku neumesne šale

Možda je nekima i bio duhovit, humor je ipak subjektivan, no uvodni govor Jimmyja Kimmela ostat će zapamćen po neumesnoj šali koju je uputio Robertu Downeyju Jr-u. U istoj se osvrnuo na njegove probleme s konzumacijom opijata te izazvao nelagodu kod glumca i gledaoca. Urbanim rečnikom cela je situacija bila – cringe. Ceo govor možete poslušati u nastavku:

John Cena i prizor koji se na Oskarima ne viđa često

Ako o nečemu nakon dodele Oscara bruje društvene mreže, onda je to način na koji je John Cena predstavio kategoriju za najbolju kostimografiju. Isto je učinio bez odeće, rekreiravši scenu u kojoj je nag muškarac skandalozno stupio na binu na dodeli 1974. godine, istovremeno nastojeći ukazati na važnost kostimografije za kreiranje određene uloge. Za jedne sjajan skeč, za druge potpuno neprimeren prilici – ali svakako scena koja izaziva oprečne reakcije. Pogledati ju možete ovde.

John Cena
John Cena

Fenomen Barbenheimer

Kada su najavni govori u pitanju, pobedu zasigurno odnose Emily Blunt i Ryan Gosling, ujedno i dvoje nominiranih u kategorijama najboljih glumačkih ostvarenja. Najavivši kategoriju najbolje kaskaderske ekipe sjajno su se poigrali fenomenom Barbenheimer, koji je uvelike obiležio leto za nama i upisao se u anale filmske istorije. Njihov skeč donosimo u nastavku:

Najzabavniji deo večeri: I’m Just Ken

Nastup koji se, pokazalo se s dobrim razlogom, željno očekivao bio je nastup Ryana Goslinga s pesmom I’m Just Ken. Premda je nagrada za najbolju pesmu pripala Billie Eilish i Finneasu za What Was I Made For?, Kenu je pripala moralna nagrada najboljeg nastupa večeri. Na bini su mu se pridružili producent Mark Ronson i legendarni Slash te kolege Kenovi, koji su izveli koreografiju inspirisanu onom prikazanom u filmu Muškarci više vole plavuše. Kako to izgleda spoj Ryana Goslinga i Marylin Monroe obavezno pogledajte u nastavku:

Ryan Gosling
Ryan Gosling i Slash

Iznenađenje večeri: Oscar za Emma Stone

U glumačkim kategorijama najveće iznenađenje večeri zasigurno je pobeda Emme Stone u kategoriji najbolje glumice. Kladionice su istu predviđele Lily Gladstone, no pokazalo se kako su članovi Akademije Stone odlučili nagraditi drugim zlatnim kipom. I to potpuno opravdano! No primanje nagrade obeležio je i maleni incident – nagradu je preuzela rasparane haljine. Za njenu sinoćnu kreaciju bila je zaslužna modna kuća Luis Vuitton.

P.S. Posebna pohvala na ovogodišnjim Oskarima ide odluci da nagrade u glumačkim kategorijama budu predstavljene od strane bivših dobitnika u istima. Sjajan je to trenutak u kojem se slavio glumački talent.

Emma Stone
Emma Stone

Za kraj: Emotivni trenuci

Na dodelama glumačkih nagrada posebno se prate i govori dobitnika, a ovoga puta moramo reći kako pobjedu odnose oni dobitnika u kategorijama najboljih sporednih glumaca – Robert Downey Jr. nas je uspešno nasmejao, a Da’Vine Joy Randolph raznežila.

Za kraj, vredi istaknuti kako je posebno emotivan segment dodele za sve zvanice i gledaoce bio In memoriam, u kojem se prisećamo članova Akademije koje su nas napustili u protekloj godini. Ovoga puta popraćen je i nastupom Andree Bocellija kojem se u izvedbi pesme Con te partirò pratio pridružio sin Matteo.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori