Journal preporuka: Roman „Noćni razgovori“
Journal preporuka: Roman „Noćni razgovori“

Journal preporuka: Roman
„Noćni razgovori“

Ukoliko usled brojnih književnih noviteta ne uspevate da odlučite koji biste najradije čitali, otvaramo novo poglavlje Journal virtuelne biblioteke i preporučujemo roman Noćni razgovori. Premda je Dan zaljubljenih uveliko prošao, mi nastavljamo da obeležavamo mesec ljubavi kroz različite sitnice, a jedna od najlepših svakako jeste kvalitetan ljubavni roman. Kada kažemo kvalitetan, mislimo, pre svega, na roman koji je izuzet od bilo kakvih klišea ili neprijatnih scena. Uz sve navedene kriterijume idealno se uklopio književni prvenac autorke Kler Dejverli.

P. S.

Potrebno je pripremiti pakovanje maramica jer ova romansa zasigurno izaziva nekoliko prolivenih suza, dok se nakon toga nesmetano možete otisnuti  na jedno nezaboravno emotivno putovanje uz Rouzi i Vila.

Laguna / Noćni razgovori

Susret, početak (kraj) jedne nesvakidašnje ljubavi

Jedno zimsko veče kraj logorske vatre spaja puteve dvoje tinejdžera. Na prvi pogled, Rouzi Vinters i Vil nemaju baš ni jednu jedinu dodirnu tačku. Rouzi je jednostavna, predana školi i dodatnim pripremama oko upisa na univerzitet, dok je Vil privlačan i pravo ogledalo lošeg momka. Međutim, njihov slučajni susret i usputno ćaskanje pokazaće kako se zapravo suprotnosti najbolje privlače. Uskoro oni započinju nesvakidašnju  vezu, koja se sastoji iz dugih razgovora i romantičnih iščekivanja  zalazaka sunca.

Dok maštaju zajedničku budućnost, ispred dvoje mladih stvaraju se brojne prepreke. Ipak, čini se da ih ništa ne može razdvojiti. I u to će biti uvereni sve do momenta dok se ne dogodi nesreća koja na najsuroviji mogući način prekida, naizgled, čvrstu nit između Rouzi i Vila. Da li nakon razdvojenosti postoji šansa za neki novi početak…

Zbog čega treba pročitati roman?

Premda se velikim delom bavi ozbiljnim temama, roman Noćni razgovori ostavlja i nezaboravne obrise ljubavne priče koja se proteže kroz čitave decenije. Autorka Kler Dejverli pažljivo pristupa svojim književnim junacima i oblikuje ih prema realnim životnim okolnostima. Samim tim, kroz sve te krivudave sudbinski puteve, kroz koje prolaze Rouzi i Vil, čitaoci ih s  lakoćom mogu pratiti i istovremeno se u mnogim situacijama sa njima poistovećivati.

Naposletku, preporučujemo da neizostavno uvrstite u svoju čitalačku listu dirljiv, životan, na momente šaljiv i, iznad svega pun nade – roman Noćni razgovori.

Učitati još
Zatvori