Koju knjigu Dua Lipa trenutno preporučuje?
Koju knjigu Dua Lipa trenutno preporučuje?

Koju knjigu Dua Lipa trenutno preporučuje?

Muzička zvezda Dua Lipa poslednjih godina postala je najuticajnija javna ličnost. Njen put nije usmeren samo na industriju zabave, već je uveliko razgranat na mnoge društvene sfere. Tako je pre godinu dana svoju ljubav prema knjigama i čitanju involvirala u newsletter platformu SERVICE95, koja sadržajno postala bogatija za istoimeni book club. Za inauguralni roman odabran je nagrađivani debitanski roman škotsko-američkog književnika Daglasa Stjuarta Šagi Bejn – dok su se nakon toga smenjivali šarenoliki naslovi. Osim što su brojni pratioci dobili uvid u čitalačke afinitete omiljena pop pevačica, ujedno su mogli čuti i zanimljive razgovore sa autorima datih književnih dela. Jedan od poslednjih razgovora odvijao se u online formi, a Dua Lipa je tom prilikom pažljivo sumirala utiske o knjizi Hiljadu čudesnih sunaca, i to u društvu čuvenog Haleda Hoseinija.

Za mart je određen novi sastanak book cluba, a knjiga meseca nosi naziv Trust. Roman autora Ernana Dijaza (preveden kao Poverenje) dostupan je u izdanju IK Stela. Samim tim, nama preostaje da sledimo preporuku koju je Dua Lipa dala za mart i pročitamo ovaj nagrađivani roman.

Trust

Poverenje

Dua Lipa je za predstavljanje romana iskoristila jednu efektnu rečenicu, koja ga ujedno i najbolje opisuje, a ona glasi: This book made my head spin.

Narativne linije odlaze u četiri različita smera i sastoje se iz romana, rukopisa, memoara i kratkog dnevnika. Najpre dobijamo uvid u događaje iz romana Veze, koji je 1937. godine postao centralna tema mnogih Njujorčana . U središtu radnje nalazi se tajkun s Volstrita kome je pošlo za rukom da u jeku velike krize stekne neprocenjivo bogatstvo. Međutim, da li je sve predočeno u ovom romanu zapravo istina? Ubrzo će o tome, kroz naredna poglavlja, govoriti prozvani akteri.

Kome verovati u krugu punom manipulacije, gde se cene status i novac? Čitaoci će sve to postepeno opažati i zaključivanja kroz razbacane segmente raznolikih narativnih linija.

Poverenje

Zbog čega treba pročitati roman?

Ukoliko ste ljubitelji romana u romanu, koji nesvakidašnjom formom ruši granice savremene književnosti – nezaobilazno stavite na must-read listu Ernana Dijaza, dobitnika Pulicerove nagrade za književnost.

Učitati još
Zatvori