Dua Lipa osnovala book club, roman „Shuggie Bain“ kao inauguralni izbor
Dua Lipa osnovala book club, roman „Shuggie Bain“ kao inauguralni izbor

Dua Lipa osnovala book club, roman „Shuggie Bain“ kao inauguralni izbor

Muzička zvezda Dua Lipa, vrlo često s pratiocima putem društvenih mreža deli svoju veliku ljubav prema lepoj književnosti, a sada je u toj sferi otišla korak unapred i oformila book club u sklopu platforme SERVICE95 – samim tim pridruživši se celebrity knjiškoj družini koju čine Reese Witherspoon, Emma Roberts i Natalie Portman.

Dominantna predstavnica globalne muzičke scene

Iako je tek (nepunih) deset godina prisutna na globalnoj muzičkoj sceni, pevačica Dua Lipa izgradila je svojevrsnu imperiju oko sebe i samim tim postala jedna od najuticajnijih javnih ličnosti. Snažan uticaj ove mlade umetnice nije se odrazio samo na muzičku industriju, već je Dua pažljivim poslovnim potezima postala cenjeno ime i u modnom svetu. Njeno lice postalo je često viđeno u različitim kampanjama, počevši od Pume, sve do YSL-a. Slušali njen muzički pravac ili ne, možemo se složiti da ova umetnica svojim društveno-korisnim stavovima pozitivno deluje na mnogobrojne pratioce (prvenstveno na one najmlađe), a ovom utisku doprinosi i novootvoreni book club.

SERVICE95

SERVICE95 pokrenut je početkom 2022. godine s jedinstvenim ciljem da kroz globalni objektiv objedini aktuelne teme o kulturi, aktivizmu ili umetnosti. Dua Lipa u sklopu ove newsletter platforme mesečno deli različite preporuke, počevši od aktuelnih knjiga, sve do muzike ili hrane, a kao neizostavni deo s vremena na vreme pojavljuju se i originalni izveštaji s različitih događaja, kojima je ova umetnica prisustvovala. Početkom meseca popularna pevačica najavila je i osnivanje book kluba, koji će funkcionisati u sastavu platforme SERVICE95, a prvi sastanak knjiške družine zakazan je za prvu nedelju juna. Dua Lipa je za startno čitanje odabrala nagrađivani roman Shuggie Bain – a mi već nestrpljivo čekamo svaku narednu preporuku.

@douglas_stuart

O čemu je reč u romanu Shuggie Bain?

Shuggie Bain debitantski je roman škotsko-američkog književnika Douglasa Stuarta, koji je dobio prestižnu Bukerovu nagradu 2020. godine. Ovo književno delo sa sobom donosi nezaboravnu i dirljivu priču o dečaku Shuggie-ju, koji odrasta u sumornim životnim okolnostima u Glasgowu osamdesetih, pored majke zavisne od alkohola, koja svojim porocima vuče čitavu porodicu ka sigurnoj propasti. Shuggie Bain portretiše razarajuće porodične odnose u periodu izumiranja radničke klase, a književnik Douglas Stuart kroz ovu pseudo-fikciju zapravo je opisao sopstveno detinjstvo, koje se nije umnogome razlikovalo od detinjstva naslovnog junaka.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori