Knjige idealne za plažu, a koje ćete pročitati u jednom dahu na aplikaciji Bookmate
Knjige idealne za plažu, a koje ćete pročitati u jednom dahu na aplikaciji Bookmate

Knjige idealne za plažu, a koje ćete pročitati u jednom dahu na aplikaciji Bookmate

Kada letnji dani pozovu na opuštanje, nema boljeg mesta za to od plaže – i ništa ne upotpunjuje taj osećaj bolje od dobre knjige. Ovog leta, aplikacija Bookmate donosi vam najuzbudljivije naslove koje možete pročitati za jedan dan dok upijate sunčeve zrake i slušate šum talasa. Ukoliko niste upoznati sa aplikacijom i platformom Bookmate, vreme je da to učinite. Saznajte koje knjige treba da ponesete na plažu, kao i one idealne za kratke letnje avanture u svetu knjiga. Nakon što smo izdvojili tri kratke knjige o letnjim ljubavima i izdvojili knjige koje čitamo na plaži, ovog puta se posvećujemo digitalnom obliku uživanja u književnosti. Iako su mnogi ljubitelji čitanja na plaži, tan & read bi trebalo da postane jedan od vodećih letnjih trendova.

U nastavku smo izdvojili listu knjiga koje ćete sigurno pročitati u jednom dahu (i danu), a koje možete pronaći na platformi Bookmate.

Bookmate: Knjige koje ćete pročitati u jednom dahu (i danu)


 

Marc Levy – Pogasite sve i zasijaće život

Marc Levy je najčitaniji francuski književnik na svetu. Njegova knjiga Pogasite sve i zasijaće život je idealno štivo tokom letnjih dana. Savremeni ljubavni roman koji govori priču o novim ljubavima i slobodi da volimo koga želimo, ne mareći za tuđa mišljenja. Neki kritičari je nazivaju odom intimnosti, a mi znamo da je ona prva na listi knjiga koje ćemo povesti sa sobom na putovanje.

Juliana Weinberg – Odri Hepbern i sjaj zvezda

U knjizi Odri Hepbern i sjaj zvezda, Juliana Weinberg nam pruža intiman pogled na život jedne od najvoljenijih ikona filmske industrije. Kroz pažljivo istražene detalje i dirljive anegdote, Weinberg osvetljava kako su Odriini talenti i harizma oblikovali njen put do slave. Ova biografija nije samo priča o slavnoj glumici, već i inspirativna priča o humanitarki koja je ostavila neizbrisiv trag na svet. Sjajno štivo za ljubitelje biografija i filmofila.

Barbara Kingsolver – Demon Koperherd

Barbara Kingsolver u romanu Demon Koperherd donosi složenu i intrigantnu priču smeštenu u ruralnu Ameriku. Glavni junak, Demon, suočava se sa siromaštvom, socijalnim nepravdama, odrastanjem u domu za nezbrinutu decu i sopstvenim unutrašnjim demonima. Kingsolver koristi bogat i poetičan jezik kako bi prikazala surovu realnost života u malom gradu. Međutim, predstavlja i neuništivu snagu ljudskog duha. Ova knjiga je idealna za one koji traže duboke i promišljene priče koje istražuju kompleksne društvene teme. U isto vreme, ova knjiga je i književni omaž Charlesu Dickensu i njegovom delu.

Fredrik Backman – Čovek po imenu Uve

Fredrik Backman u Čovek po imenu Uve donosi toplu i dirljivu priču o mrzovoljnom starijem čoveku koji, naizgled, živi monoton i usamljenički život. Međutim, kako se njegova priča polako otkriva, saznajemo o njegovoj prošlosti, ljubavi i bolu, ali i o novim prijateljstvima koja menjaju njegov pogled na život. Backmanov karakterističan humor i empatija čine ovu knjigu nezaboravnim iskustvom. Ovo je knjiga koja će vas nasmejati, rasplakati i podsetiti na važnost međuljudskih odnosa.

Filip David – Kuća sećanja i zaborava

U romanu Kuća sećanja i zaborava, Filip David nas vodi kroz mračnu i potresnu priču o sudbinama Jevreja tokom Drugog svetskog rata i njihovom kasnijem životu. Kombinujući realnost i magični realizam, David istražuje teme sećanja, identiteta i traume. Kroz živopisne likove i duboke emotivne prizore, autor nas podseća na važnost sećanja i opasnosti zaborava. Ova knjiga je snažno i emotivno iskustvo koje će ostaviti trajan utisak na svakog čitaoca.

Učitati još
Zatvori