Journal preporuka: Izdvajamo tri romana koja su dobila nova izdanja
Journal preporuka: Izdvajamo tri romana koja su dobila nova izdanja

Journal preporuka: Izdvajamo tri romana
koja su dobila nova izdanja

Romani koje možete pronaći u svojim novim izdanjima u svim dobro poznatim knjižarama širom zemlje. Naš izbor je uzak, ali kvalitetan. Ako vam treba kratka preporuka onoga što je zaista dobro, (što potvrđuju nova izdanja) onda zavirite u naš predlog.

Možda uz našu pomoć dobijete ideju za svoju sledeću čitalačku avanturu.

Veprovo Srce – Drago Kekanović

Radnja ovog romana smeštena je u period građanskog rata u Hrvatskoj. Priča počinje doživljajima četvorice prijatelja koji se nalaze u Beču povodom svadbe njihovog prijatelja. Roman prati dešavanja jednog od njih, Ranka Musulina. Ranko je u potrazi za velikim veprom. Paralelno sa tim dobija otkaz na poslu u Zagrebu te se povlači u planinu Papuk. Na putu do tamo, Ranko doživljava saobraćajnu nesreću. Iz nesreće spašavaju ga ostareli seoski čovek i mladić koji je vojni begunac. Nakon što se oporavi Ranko kreće u lov na božanskog Diva, velikog vepra čije su tragove uočili još kod prevrnutog automobila.

Ovaj roman je spoj istorijskih činjenica, fikcije, priča o lovu i nekadašnjim dešavanjima u Hrvatskoj; odnosima između glavnih junaka i mnogim drugim dešavanjima koje će vam sigurno držati pažnju.

Delfi.rs

TIRZA – Arnon Grunberg

Ovaj veličanstveni roman Arnona Grunberga proslavio se za veoma kratko vreme, priča prati Hofmesteru koji doživljava u jednom momentu svog života otkaz na poslu i razvod. U tom momentu kao da čitav njegov život prestaje da gubi smisao. Jedino što mu ostaje u životu i jedino u čemu može da pronađe smisao jeste njegova ćerka Tirza.

Roman prati psihološki razvoj Hofmestera, otkriva njegove osobine, najdublje strahove i porive. Od uglađenog muškarca sa početka romana, glavni junak biva predstavljen kao pojedinac koji jedino mari za materijalno, da bi sledeći stupanj njegovog predstavljanja bilo ksenofobično i izopačeno biće. Roman definitivno zaslužuje šansu kod svih onih koji vole radnje koje su uzbudljive, neočekivane i koje nas konstantno drže u neizvesnosti.

Booka.rs

Nikad nismo bile ovde –  Andrea Barc

Ako ste za malo psiho-trilera evo jedne odlične preporuke za vas. Radnja romana u ovom slučaju prikazuje prijateljstvo između dve devojke Emili i Kristen.

Ove dve devojke imaju tradiciju da svake godine odlaze zajedno na jedno putovanje. Međutim, putovanja za Emili nisu više toliko zabavna. Njena prijateljica Kristen je drugu godinu za redom ubila u samoodbrani dva mladića koje bi dovela u hotelsku sobu.

Posle svih sumnjivih dešavanja, Emili pokušava da se udalji od Kristen. Da li će joj to poći za rukom? Moraćete da saznate sami.

Delfi.rs

Istorija i traganje za novim smislom, psihološka drama i suočavanje sa dubokim ljudskim slojevima, i psiho-triler čine naš predlog romana koje možete pronaći u skoro svim knjižarama u Srbiji. Nadamo se da smo uspeli da pogodimo vaš ukus, ukoliko to ipak nije bio slučaj, pročitajte još predloga knjiga ovde.

Foto: //Delfi.rs //Booka.rs

Učitati još
Zatvori